Годишният спад на приходите ще бъде около 5 милиарда, а

...
Годишният спад на приходите ще бъде около 5 милиарда, а
Коментари Харесай

Експерт: Спадът в икономиката ще бъде над 8%

Годишният спад на приходите ще бъде към 5 милиарда, а за тази година ще надвиши 6%, колкото счита държавното управление и ще бъде 8 на 100 „ или малко от горната страна “. Това предвижда пред БНР водачът на партия „ Нормална страна “ и някогашен заместник-министър на финансите.
Кадиев счита, че изтегленият от държавното управление наскоро заем е бил нужен. На мястото на финансовото министерство бих изтеглил и по-голям заем, акцентира Георги Кадиев пред БНР и се стимулира с ниските лихвени равнища.
„ По-добре ги хвани в джоба си за неприятни времена, в сравнение с сега, в който станат неприятните времена, тогава ще е мъчно към този момент да ги изтеглиш “, разяснява той. 
Обяснението за изкупуването на дълг през 2023 година е „ смешно и е неистина “, счита Кадиев, съгласно който „ няма никаква логичност в това “ и е явно, че „ ще го изхарчат до изборите “.
„ Най-голямото ми безпокойство е, че ще го изхарчат за планове от вида на градинки, чешмички, както беше по царско време. Или по финансиране на планове на компании, доближени до ръководещите, или пък инфраструктурни планове от вида на автомагистрали, където корупцията е голяма. За страдание, огромна част от тези средства ще отидат за зареждане на корупционната машина. “
Според Кадиев заемът е нужен. „ Заемът не е нито триумф, нито крах. Нивата, които бяха реализирани, на заема, са тъкмо пазарните равнища към дадения миг. България като страна с доста невисок % заеми по отношение на брутния вътрешен артикул, стои добре пазарно. Факт е, че взехме заем на много по-ниско равнище, в сравнение с Румъния. “
Протестът би трябвало да продължи, тъй като „ не е просто отдушник и някаква забава да отидем там да се скараме на държавното управление “, акцентира Георги Кадиев.
 Според Кадиев, единствено прекъсване на корупцията ще ни избави от стопански провал - т.е. оставка на Борисов Според Кадиев, единствено прекъсване на корупцията ще ни избави от стопански провал - т.е. оставка на Борисов
Бившият народен представител от Българска социалистическа партия Георги Кадиев направи връзка сред оставката на държавното управление и това българската стопанска система да откри запаси, з...
Протестът е постигнал триумф в това властта да стартира малко повече да се самоконтролира, посочи още Кадиев.
Сегашното държавно управление, колкото и да се поправя и да става по-добро, няма да успее да ограничи корупцията, тъй като тя е проникнала на ниските и междинните равнища в администрацията, добави някогашният финансов министър.
, въпреки и основана за дребния и междинния бизнес, от дълго време избяга от това и се трансформира в присъдружна банка на ръководещите, откъдето те да вършат техните схеми, сподели още Кадиев пред БНР.
„ Примката към офшорните зони се стяга от ден на ден и повече. Трудно е, защото там ползите са доста. Но, по този начин или другояче, става все по-трудно да се криеш зад офшорни компании “, разяснява Кадиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР