Годишният финансов оборот на германския шампион Байерн (Мюнхен) за сезон

...
Годишният финансов оборот на германския шампион Байерн (Мюнхен) за сезон
Коментари Харесай

В Байерн се похвалиха с поредната успешна финансова година

Годишният финансов оборот на немския първенец Байерн (Мюнхен) за сезон 2017/2018 е достигнал 657,4 милиона евро, съвсем с три % повече от предходния сезон. Но пък чистата облага на клуба е по-ниска, оповестиха немските първенци през днешния ден.

Байерн завоюва шеста поредна шампионска купа през предходната акция, само че европейските триумфи към момента им се изплъзват, откакто бяха спрени на полуфинал в Шампионската лига. И двата пъти Реал (Мадрид) се оказа непреодолима бариера за баварския исполин.

Годишен оборот от 640 милиона за година по-рано и приходите преди налагане на лихви, налози и обезценка в размер на 16,5 милиона в съпоставяне със 149 милиона от година по-рано обрисуват финансовите резултати на клуба. Нетната облага също се е смъкнала до 29 милиона от 39 милиона преди този момент.

Румениге посочи, че финансовите приходи в клуба идват по 10 разнообразни метода, измежду които продажба на Тв-права, доходи от наградни фондове, прехвърляния на играчи, продажби на продукти, билети.

" Байерн (Мюнхен) би трябвало да бъде доста удовлетворен от финансовите си резултати за сезон 2017/2018, декларира изпълнителният шеф на клуба Карл-Хайнц Румениге в особено изказване.

" Отделно от извоюваната шампионска купа в Бундеслигата и сполучливото ни показване в Шампионската лига, тези числа демонстрират по какъв начин в действителност сме имали една сполучлива година и във финансово отношение, удовлетворен е някогашният нападател.

И през този сезон Байерн наподобява, че ще се оправи с финансовите провокации, макар не изключително положителния старт в шампионата, където изостават на 7 точки от водача Борусия (Дортмунд).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР