Годишните стикери ще важат една година от датата на купуване

...
Годишните стикери ще важат една година от датата на купуване
Коментари Харесай

Леките автомобили с тримесечни винетки от догодина

Годишните стикери ще важат една година от датата на пазаруване

Въвежда се тримесечна винетка за леки коли под 3.5 тона от следващата година. Цената й ще е 54 лева Това се планува в план на разпореждане за изменение и допълнение в наредбата за събиране на таксите за прилагане на пътната инфраструктура. С измененията се дефинира и нов период за деяние на годишните винетки – една година от датата на пазаруване, а не както до момента за календарна година, което ще важи за всички транспортни средства, без значение от категорията и страната на регистрация, написа в. Монитор.

Цената на новата винетка е избрана от Института за стопански проучвания към Българска академия на науките, която е изготвила специфичен разбор по поръчка на Агенция " Пътна инфраструктура ". Сумата е избрана посредством правилото на пропорция, т.е. цената на тримесечната винетка да е по-висока от месечната и по-ниска от годишната, при спазена пропорция за намаляваща стойност с увеличение периода на годност. Това се постанова от правилото колкото по-дълъг е интервалът, толкоз по-малка да е заплащаната цена. Така получената референтна стойност за ден при тримесечна винетка е избрана цената на тримесечната винетка за леки коли в размер на 54 лева или 28 евро.

Цените на останалите винетни стикери за леки коли се резервират. Годишната винетка за леки коли ще коства 97 лева, а месечната 30 лева Седмичната ще се таксува по 15 лева.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР