Годишните разходи за облачна инфраструктура за 2022 г. ще достигнат

...
Коментари Харесай

Разходите за облачни внедрявания скочили с 25%


Годишните разноски за облачна инфраструктура за 2022 година ще доближат над 88,1 милиарда $, чака IDC (снимка: CC0 Public Domain)

Разходите за изчислителна техника и инфраструктура за потребностите на облачни внедрявания са нарастнали с близо 25% на годишна база през третото тримесечие на 2022 година, достигайки 23,9 милиарда $, съгласно нов отчет на IDC.

Разходите за друга, не-облачна инфраструктура също са отбелязали мощен годишен растеж от 16,5% за третата четвърт. Този сегмент от пазара в този момент доближава 16,8 милиарда $. Все отново облачният бизнес несъмнено има преимущество от позиция на растежа.
още по темата
„ Пазарът продължава да се облагодетелства от мощното търсене и насъбраните планове, съчетани с подобряващата се верига за доставки за инфраструктурни планове “, разяснява IDC данните от отчета.

Анализаторите разделят облачния пазар на два сегмента. Единият касае така наречен споделени облачни услуги: облачни услуги, които нормално са налични за разнообразни предприятия и консуматори и са предопределени за необятния пазар, а не за съответна ниша. Вторият включва профилираната облачна инфраструктура, която поддържа облачни услуги, споделяни в границите на съответно дружество с ограничавания за достъп. Тези системи се управляват от предприятието.

Разходите за профилирана облачна инфраструктура са нарастнали с 25,3% през третото тримесечие на 2022 година до 7,1 милиарда $. В рамките на този сегмент 45,2% от внедряванията са вътрешни (on-premise), прецизира IDC.

През Q3’2023 доставчиците на услуги като група (включително на облачни услуги, на цифрови услуги, на информационни услуги и на управляеми услуги) са вложили към 23,9 милиарда $ за изчислителна инфраструктура и инфраструктура за предпазване. Това е с 22,5% повече от миналата година.

IDC чака годишните разноски за облачна инфраструктура за цялата 2022 година да отбележат растеж от 19,6%. В стойностно изражение това ще значи пазарът да доближи размер от 88,1 милиарда $.

При доставчиците на услуги IDC чака разноските за облачни системи за цялата година да възлязат общо на 87,8 милиарда $ за цялата 2022 година Това ще значи растеж от 17,5% по отношение на миналата година. На районен принцип Близкият изток и Африка, Съединени американски щати и Западна Европа се радват на максимален напредък, добавя анализаторската компания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР