Годишните приходи от нощувки на луксозните хотели в София са

...
Годишните приходи от нощувки на луксозните хотели в София са
Коментари Харесай

Луксозните хотели в София са увеличили приходите си с 15,2% през 2017 г.

Годишните доходи от нощувки на първокласните хотели в София са нарастнали с 15,2% през 2017 година по отношение на година по-рано, като са достигнали 62,1 млн. евро по отношение на 53,9 млн. евро през 2016 година Това демонстрира отчет на консултантската компания MBL за трендовете на пазара на първокласни хотели в столицата през предходната година.

Средното равнището на претовареност през 2017 година е достигнало 50%, отбелязвайки растеж от 5% по отношение на миналата година. Общият брой на задграничните туристи, пренощували в столицата също е повишен, като за 2017 година той доближава 575 хиляди души – с 67 хиляди души повече по отношение на 2016 година

Основните фактори за напредък са нискотарифните полети до столицата, както и увеличеният брой бизнес пътувания, отбелязва MBL. Доказателство за позитивните трендове на хотелския пазар в София е и фактът, че в развой на създаване са няколко огромни хотела, чието довеждане докрай е планувано до края на 2020 година - хотел “Hyatt ” на паметника „ Васил Левски “ ще има 190 стаи, а хотел “Marriott “ на площад Македония – 232 стаи, напомня консултантската компания.

Висококатегорийните и първокласни хотели по Черноморието също са отчели растеж в приходите през 2017 година, като те са достигнали 177.3 млн. евро в Бургаска област и 124.9 млн. евро във Варненска област. Нарастването на приходите е резултат от по-високи осъществени цени, оповестява MBL. В Бургаска област междинната претовареност през дейния сезон е достигнала 63%, а във Варненска област - 53%.
В унисон с рекордния размер на капиталовите покупко-продажби на пазара на бизнес парцели през 2017 година, интензивността в хотелския сегмент е отбелязала високо равнище за поредна година. Пазарът е бил доминиран от български вложители, а размерът на покупко-продажбите с хотели е надхвърлил 40 млн. евро.

Според MBL известните хотелски марки с отлична локация ще продължат да бъдат сполучливи. Луксозните хотели са в по-добра пазарна позиция да отговорят на измененията в търсенето с по-високо софтуерно равнище и нововъведения. Макар и със доста по-високи цени хотелите от категория 4 и 5-звезди ще продължат да преобладават и бележат растеж в заетостта и приходите си, защото са по-разпознаваеми, оферират повече сигурност и съответно обслужване, предвижда консултантската компания. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР