Годишните мамографии се препоръчват за неопределено време за преживели рак

...
Годишните мамографии се препоръчват за неопределено време за преживели рак
Коментари Харесай

Преживелите рак на гърдата може да не се нуждаят от толкова много мамографии след операция, показва проучване в Обединеното кралство

Годишните мамографии се предлагат за неопределен срок за претърпели рак на гърдата в доста страни, в това число Съединени американски щати, само че огромно английско изследване открива, че по-рядко срещаният скрининг е просто толкоз добре.

Ежегодният скрининг има за цел да следи дали ракът се е върнал. Всички тези проби предизвикват безпокойствие на пациентите и костват пари.

Досега нямаше солидни доказателства по кое време дамите могат да се откажат от годишните мамографии, сподели Джанет Дън от Университета на Уоруик, която управлява изследването финансиран от изследователския отдел на Националната здравна работа на Обединеното кралство.

Проучването сподели, че по-рядките мамографии са също толкоз положителни, колкото и годишният график за претърпели рак на гърдата на 50 и повече години.

СВЪРЗАНО ПОКРИТИЕ

„ Наистина става дума за това да дадете на дамите всичко ясно малко по-рано, в случай че можете “, сподели Дън. Констатациите бяха разисквани в петък на симпозиума за рак на гърдата в Сан Антонио. Непубликуваното...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР