Годишните финансови отчети на фирмите и докладите на одиторите към

...
Годишните финансови отчети на фирмите и докладите на одиторите към
Коментари Харесай

Важна финансова новина за отчетите на фирмите

Годишните финансови доклади на компаниите и отчетите на инспекторите към тях ще може да се подписват с електронни подписи.

Промяната ще важи както за подписа на шефа на компанията, по този начин и за този на основния счетоводител и на инспектора, оповестява.

Това гласят промени в Закона за счетоводството, вкарани преди второ четене в преходните и заключителни разпореждания на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс от ръководителя на бюджетната комисия към Народното събрание Менда Стоянова.

Целта е да се регламентира опцията за електронно сключване на годишните финансови доклади, написа в претекстовете на Менда Стоянова.

Сега това е планувано като алтернатива в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, само че с отпадането на неговата мощ тази опция също ще отпадне.

Ще бъдат въведени и условия към членовете на Управителния и Контролния съвет на Института на дипломираните експерт-счетоводители.

Те ще би трябвало да имат добра известност, минимум 5 година професионален опит и да са взели участие в планове на ИДЕС. Сега критериите би трябвало да се утвърждават от общото заседание на ИДЕС, което е мъчно изпълнимо, излиза наяве от претекстовете на Менда Стоянова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР