Годишнината на Търновската конституция беше отбелязана с куп празнично излъскани

...
Годишнината на Търновската конституция беше отбелязана с куп празнично излъскани
Коментари Харесай

Шефът на ВКС, истината и порочното статукво

Годишнината на Търновската конституция беше маркирана с куп празнично излъскани публични речи. Като техен контраст ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) напомни един от ненаучените уроци на историята: Правата и свободата не се ценят задоволително и се губят, когато са подарени и неизстрадани. Време е да заслужим свободата си, а не да чакаме още веднъж наготово, сподели той и разказа положението на днешната българска народна власт по този начин:

Върховенството на закона и разделянето на управляващите са мощно компрометирани, основни държавни институции са завладени от частни и олигархични ползи. Изродени са съществени правила, върху които се построява демокрацията. Независимостта на правосъдната власт и свободата на медиите са под огромен въпрос, а мракобесните времена в българското правосъдие занапред предстоят. Корупцията остава необезпокоявана и всепроникваща. Всички самостоятелни от властта са под непрекъсната офанзива, по вестницити висят описи на " врагове " и " предатели ", ксенофобията и омразата са надали не управническа политика. Като в опита с жабата - водата, в която е потопена правовата ни страна, съвсем доближава точката на шупване. Демокрацията умира, правовата страна деградира и е на път да се трансформира в празна опаковка.

Той споделя истината. Те го заливат с медийна мръсотия.

Не за първи път съдията слага тази диагноза. Той, несъмнено, не е единственият. Но изречена от него, тя е изключително дразнеща за някои – тъй като идва, по този начин да се каже, от вътрешната страна. И тъй като е истина.

Затова и той от дълго време е обект на всевъзможни офанзиви, закани и тормоз – от маскираните мъже с прясно отрязани агнешки глави, през всекидневната медийна мръсотия, до безбройните инспекции. Със съчинени обвинявания в последно време се пробват да го прикачат към абсурда с парцелите на овластени хора. С две думи, търсят му цаката - с цел да се отърват от него, а и за наставление на останалите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР