Годишната среща на върха на Г-7 започва днес в канадския

...
Годишната среща на върха на Г-7 започва днес в канадския
Коментари Харесай

Г-7 се събира в канадското градче Ла Малбе

Годишната среща на върха на Г-7 стартира през днешния ден в канадския град Ла Малбе. Основните тематики на форума са икономическият напредък и свободната търговия.

Той се организира на фона на сериозните различия, зародили сред Съединените щати и страните от Европейски Съюз и Канада след въведените от Вашингтон мита върху вноса на алуминий и стомана.

При отпътуването си за Канада президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още един път съобщи, че дейностите му са били верни и упрекна Канада и Франция, че таксуват американския импорт с високи търговски цени и основават други спънки пред търговията. От своя страна английският министър председател Тереза Мей още веднъж акцентира, че Европейският съюз ще отговори на дейностите на Вашингтон.

Възможно е водачите на най-развитите страни да не съумеят да подпишат крайна декларация поради различията с Вашингтон, означават международните организации.

Междувременно нощес към 500 антиглобалисти участваха в шествие в канадския град Квебек против срещата на страните от Г-7. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР