Годишната класация на PricewaterhouseCoopers нарежда страните според заетостта и отношението

...
Годишната класация на PricewaterhouseCoopers нарежда страните според заетостта и отношението
Коментари Харесай

Развитите държави с най-много работещи жени

Годишната ранглиста на PricewaterhouseCoopers подрежда страните съгласно заетостта и отношението на дамите на работното място в тях. В рейтинга се преглеждат 33 страни от Организацията за икономическо съдействие и развиване, написа Bloomberg.

Учудващо двете англоговорящи стопански системи Съединени американски щати и Англия имат много да наваксват по повод правата на дамите на работното място. Съединени американски щати е на 23-о място, а Англия на 13-о.

Исландия, Швеция и Нова Зеландия се подреждат на първите три места в класацията. Скандинавските страни заемат 5 от първите 10 позиции. Въпреки че единствено Канада от Г 7 изпреварва Англия, Островът към момента изостава по броя на работещите дами, равняващ се на 57 %. За разлика от него женската претовареност в Швеция е 69 %.

Ако страните усилят броя на заетите дами, това ще има позитивен резултат за стопанската система им. Обединеното кралство може да получи тласък от $178 милиарда, в случай че увеличи заетостта на дамите. Нарастването на работещите дами във всички страни от Организацията за икономическо съдействие и развиване може да докара до растеж на брутния вътрешен артикул с над 6 трилиона $ съгласно PwC.

Китай и Индия не вземат участие в класацията, защото не са членки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, само че поради ниската претовареност на дамите Китай би заел 27-ото място, а Индия ще бъде на дъното даже след Корея.

Съединени американски щати е с 14 места обратно в класацията по отношение на 2000 година, тъй като там заетостта на дамите на цялостно работно време понижава.

Различието в заплащането на мъжете и дамите е индикатор за развиването на стопанската система. То е изключително съществено в Лондон, където съвсем няма смяна от 2010 година насам.

Нови правила, въведени предходната година, задължават работодателите с повече от 250 чиновници да рапортуват разликата в междинното заплащане и бонуса на мъжете и дамите на годишна база.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР