Годишната инфлацията, която отразява динамиката на потребителските цени в Италия,

...
Годишната инфлацията, която отразява динамиката на потребителските цени в Италия,
Коментари Харесай

Инфлацията в Италия се понижи

Годишната инфлацията, която отразява динамичността на потребителските цени в Италия, се e намалила през юли до най-ниското си ниво от над година и под първичните оценки за 6 на 100. Това сочат окончателните данни на Националния статистически институт, представен от Българска телеграфна агенция.

Индексът на потребителските цени забавя своя растеж до 5,9 на 100 на годишна основа през предишния месец при 6,4 на 100 през юни.

Отслабването в покачването на цените през предишния месец се дължи значително на по-слабото повишаване на транспортните услуги – до 2,4 на 100 на годишна основа през юли, както и на забавянето при растежа в цената на силата, която не е контролирана от италианските управляващи – до 7 на 100.

То се дължи и на по-слабото повишаване на модифицираните хранителни артикули, в това число и на алкохола, което се забавя до 11,5 на 100 на годишна база през предишния месец по отношение на 10,5 на 100 през предходния месец.

Базисната инфлация в Италия, при която не се регистрират цените на непреработените хранителни артикули и на силата, понижава до 5,2 на 100 на годишна основа по отношение на 5,6 на 100 през юни.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР