Годишната инфлация във Венецуела ще се покачи до 1,37 милиона

...
Годишната инфлация във Венецуела ще се покачи до 1,37 милиона
Коментари Харесай

Цените във Венецуела ще подскочат с 10 милиона процента през 2019 г.

Годишната инфлация във Венецуела ще се повиши до 1,37 милиона % до края на годината, откакто държавното управление не съумява да се оправи с растящия бюджетен недостиг, печатайки пари, сочи отчет на Международния валутен фонд, представен от Bloomberg.

През юли МВФ предвижда инфлация от 1 милион %, а през януари - 13 хиляди %, което демонстрира какъв брой бързо се утежнява ситуацуята в социалистическата страна.

Според последната прогноза, през идната година цените ще се повишат с галактическите 10 милиона %.

Фондът резервира икономическата си прогноза за Венецуела от юли - стесняване на стопанската система с 18 % през 2018 година, маркирайки трета поредна година на понижаване на брутния вътрешен артикул, резултат от намаляващото произвеждане на нефт и политическата неустойчивост.

Години на неприятни политики, дружно със срив на производството (а по-рано и на цените) на нефт до 70-годишно дъно пратиха стопанската система в несвяст. И макар че валутните запаси не престават да понижават, а дефицитът на храна и медикаменти към момента е реалност, администрацията на президента Николас Мадуро отхвърля да постави завършек на ценовите и валутни контроли, които икономистите показват като съществена причина за финансовата рецесия.

Мадуро увеличи минималната заплата 24 пъти от 2013 година насам, като все още тя е по-малко от $20 на месец.

 Злато, зайци и криптовалути: Странните стопански проекти на Венецуела
Злато, зайци и криптовалути: Странните стопански проекти на Венецуела

На държавното управление в Каракас не му липсва въображение, само че към този момент това не оказва помощ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР