Годините на икономическа експанзия и нарастващата заетост в Германия предизвикаха

...
Годините на икономическа експанзия и нарастващата заетост в Германия предизвикаха
Коментари Харесай

На Германия не й стигат програмисти. И компаниите обучават и наемат бежанци на работа

Годините на икономическа агресия и възходящата претовареност в Германия провокираха един проблем, пред чието решение е изправен бизнесът сега - дефицитът на фрагменти.

На най-голямата европейска стопанска система й липсват над 1 милион квалифицирани служащи, като това важи главно за браншове, като софтуерния, строителството и опазването на здравето.

Така някои от работодателите, в това число софтуерният колос SAP, се обръщат към един по-нестандартен източник на евентуални нови чиновници - хилядите бежанци, пристигнали в страната през последните няколко години, написа уеб сайтът CNN Money.

Компанията предлага 3-годишна стратегия, която включва паралелно образование и работа, както и курсове по немски език.

Към момента в програмата на SAP за привличане на такива чиновници са включени 150 души, като 50 от тях ще бъдат наети на работа. Останалите ще имат опция да продължат образованието си или да потърсят работа другаде.

Според анализатори дейностите на бизнеса ще имат и по-дългосрочен резултат. Причината е, че немската стопанска система продължава да пораства на фона на застаряващото население там.

От Германската промишлена и комерсиална камара показват, че казусът с дефицита на фрагменти от ден на ден се задълбочава, като 60% от фирмите показват, че това за тях е предизвикателство номер 1. В някои промишлености са нужни приблизително към 100 дни за намирането на хора със нужните познания и опит.

Все отново шефът на камарата Фолкер Трайер счита, че мъчно единствено с наемането на мигранти този проблем би бил решен. Причината за това е, че не всички от тях са задоволително квалифицирани и не владеят добре немски или британски език.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР