Години след фалита на един от най-известните хотели никой не

...
Години след фалита на един от най-известните хотели никой не
Коментари Харесай

Никой не иска да купи известен в миналото хотел, фалирал заради дългове

Години след банкрута на един от най-известните хотели никой не демонстрира интерес към него. „ При мен няма даже слух, че някой демонстрира интерес да купи Интерхотела във Велико Търново. Няма даже препоръчан възстановителен проект. Така продажбата може да виси във въздуха до безконечност и доста години, тъй като по този начин е по закон. Законът не е добър в тази област, само че това не зависи от мен. Аз също бих желал да приключа договорката и в случай че пусна комплекса на безценица, несъмнено ще има доста претенденти “, показа синдикът на единствения четиризвезден комплекс в региона Росен Милошев, представен от " Борба "..

Той посочи още, че най-рано другото лято може да има възможен възстановителен проект, който да блокира обществената обмен, само че за това би трябвало да се схванат кредиторите по оповестената правосъдна несъстоятелност. Хотелът бе разгласен от съда в неплатежоспособност при започване на тази година поради 33,4 млн. лева задължения.От тях максимален е дългът към КТБ – 32 733 155 лева

Преди решението за оповестяване в неплатежоспособност, частният правосъден реализатор Ралица Касабова бе оповестила за обмен на търг " Интерхотел Велико Търново " за 17 731 500 лв.. За целия парцел имаше вписана ипотека в интерес на към този момент банкрутиралата скандална Корпоративна комерсиална банка на стойност 10 млн. евро от 2010 година дружно с забрана в интерес на взискателя. След влизането на синдик това изпълнително дело е прекъснато.

Цялата постройка е от 14 506 кв. м, на седем етажа дружно с целия ресторант и всички пространства в постройката. Бар, сладкарница, състезателен център, фризьорски салон, перално, коридори и така нататък също са обект на продажба от синдика Милошев, в случай че не се откаже и той, тъй като се оказа, че е трети подред след правосъдното решение по неплатежоспособност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР