Години преди марката „Marvel“ да се превърне в синоним на

...
Години преди марката „Marvel“ да се превърне в синоним на
Коментари Харесай

Скарлет Йохансон – Отмъстител, секссимвол, суперзвезда

Години преди марката „ Marvel “ да се трансформира в синоним на финансов триумф по киносалоните, филмовото студио занапред подбираше изпълнителите на основните функции в споделената си кино галактика. Крайният резултат се манифестира под формата на 630-те милиона $, които „ Отмъстителите: Войн Без Край “ записва като доходи този уикенд след единствено 3 дни по кината в целия свят.

Но през 2009 година, когато студиото бе продуцирало единствено два от 19-те си излезли дотук кино лентата и единствено един от тези два – „ Железният човек “ – бе записал приемливи приходи, хората в управителни позиции в Marvel интензивно търсеха суперзвезда, която да причислят към разширяващата се поредност.

Тогава не можеха да си разрешат да подпишат с име като Бенедикт Къмбърбач за основна роля във филм заради финансовите условия на звезда от този диаметър. Не, Marvel трябваше да открият известно лице, което да внедрят във филмовата си галактика в поддържаща роля, с цел да се възползват от комерсиалната стойност на това лице, без да му заплащат хонорар като за основна роля... най-малко първоначално.
Тогава Marvel заложиха на Скарлет Йохансон. Достатъчно е да ви върна към цифрите, които изписах в първия параграф, с цел да потвърдя, че залогът им отиде за верния човек.

През 2009 година, когато е оповестено, че тя ще играе ролята на Наташа Романоф, позната още като Черната вдовица, във филмите на Marvel, Скарлет към този момент има построена известност на страхотна актриса. Тя става звезда още от ранна детска възраст с участията си в ленти като „ Сам у дома 3 “ и „ Повелителят на конете “ с именития Робърт Редфорд.

Но за разлика от доста деца артисти, които не съумяват да преминат сполучливо към идващия стадий от кариерата си, звездата на Скарлет остава на холивудския хоризонт със удивително неизменност. Актрисата незабелязано минава към функции във филми за по-възрастни фенове с появи в лентата на София Копола „ Изгубени в превода “ и историческата сантиментална драма „ Момичето с перлената обеца “ на Питър Уебър.

Изпълненията ѝ неизбежно притеглят вниманието на Уди Алън, с който Скарлет работи дружно върху филмите „ Мач Пойнт “, „ Сензация “ и „ Вики, Кристина, Барселона “. Между 2003 и 2006 година актрисата получава общи четири номинации за „ Златен глобус “, критически връх в кариерата ѝ дотук.

 Скарлет Йохансон Getty/Gulliver

Безупречните ѝ представяния ѝ донасят опцията да работи и с още известни режисьори като Брайън Де Палма и Кристофър Нолан. До 2009 година Скарлет на процедура изиграва съвсем всички вариации на обичайните женски функции в жанровете на комедията и драмата. Тогава, точно с ролята на Наташа Романоф, която актрисата изиграва за първи път в „ Железният човек 2 “, филмовата ѝ кариера минава в идната си фаза.

През настоящото десетилетие, наред с изявите си във филмите на Marvel, Скарлет по всяка възможност е сритала повече задници на огромния екран от всяка друга жена на планетата. Тя извършва основната роля в „ Люси “ на Люк Бесон от 2014 година, научнофантастичен екшън по истинска концепция, който записва смайващите доходи от над 450 милиона $ при скромния продукционен бюджет от 40 милиона, и то без да бъде римейк, акомодация или продължение на каквото и да е друго произведение на изкуството.

 скарлет йохансон

Логиката диктува финансовия триумф на лентата да бъде приписан точно на изпълнителката на основната роля, изключително поради обстоятелството, че критическите мнения за кино лентата не са изключително положителни. По този метод Скарлет дефинитивно се подрежда измежду имената в Холивуд, които са способни да уредят финансирането и снимането на даден план просто с наличието си. Излишно е да споделяме, че този звезден ешелон обичайно е доминиран съвсем напълно от мъже.

Скарлет не стопира да впечатлява и критиците с функциите си в по-малки, самостоятелни продукции като пробната научнофантастична драма „ Под кожата “, в която актрисата играе извънземна жена, която учи човешкия жанр в поредност от инцидентни срещи из Шотландия. Изцяло вокалното ѝ показване в „ Тя “ на Спайк Джоунзи пък предизвика значително критици да призоват американската Академия да я номинира за поддържаща женска роля.

Във кино лентата Скарлет извършва ролята на безплътния изкуствен интелект Саманта, в който основният воин на Хоакин Финикс се влюбва. Опитният кино критик на списание Rolling Stone Питър Травърс показва възхищението си от представянето на актрисата, която съумява да придаде „ благи, полови, загрижени, манипулативни и стряскащи “ нюанси в нужните моменти от своето гласово показване.

Също толкоз ефикасно и провокативно е и гласовото ѝ осъществяване като змията Каа в „ Книга за джунглата “ на Джон Фавро, който излезе преди две години. През актуалната година Скарлет към този момент изигра Черната вдовица в „ Отмъстителите: Война Без Край “, който по всяка възможност ще остане най-касовият филм за 2018-а, а през ноември се чака да излезе и новата, към момента неозаглавена комедия на пробния самостоятелен режисьор Ноа Баумбах, в която Скарлет ще играе основната роля наред с Адам Драйвър.

 Скарлет Йохансон Getty/Gulliver

Ако сте отворили тази публикация в търсене на рекомендация за прекрасен филм със Скарлет Йохансон, то моята работа към този момент е свършена – всяко едно от изброените дотук заглавия си коства да бъде забелязано, а в случай че се питате кой от филмите на Marvel с нейно присъединяване е най-хубав, бих ви предложил Captain America: The Winter Soldier, несъответстващо преведен у нас като „ Завръщането на първия отмъстител “.

Ако ли пък сте отворили материала в търсене на информация за персоналния живот на звездата, то аз не съм верният създател за вашите ползи. Знам единствено, че е била омъжена за Райън Рейнолдс през предишното десетилетие и за предприемача Роман Даурияк през актуалното – клюките, заобикалящи тези обстоятелства, ме интересуват прекомерно едва.

 Скарлет Йохансон Getty/Gulliver

Ако ли пък търсите в тази публикация пояснение на това какво прави Скарлет Йохансон международен секссимвол, сигурен съм, че снимковата селекция на колежката Вяра Иванова е задоволително красноречива. Но в случай че би трябвало да се произнеса по този въпрос просто като мъж, а не като кино критик, считам, че едно от главните неща, които вършат Скарлет Йохансон секси, е фактът, че тя го знае.

Във всяка нейна поза пред камерите и фотоапаратите, във всяка нейна усмивка, намръщване или физиономия, във всяка нейна смешка, даже в другите тонове на гласа ѝ се крие непоклатимото, неоспоримо чувство, че това е жена в цялостен надзор над заобикалящата я среда, която е наясно с резултата си върху близките. Тя никога нямаше и да бъде толкоз уважавана и награждавана актриса, в случай че не познаваше усещанията, които възпроизвежда към себе си, и не можеше дейно да ги управлява пред камерата.

 Скарлет Йохансон Getty/Gulliver

Знаменитостите реагират по всевъзможни способи, когато в Интернет изтекат техни голи „ селфита “. В изблик на смехотворна, съвсем евангелистка праведност Дженифър Лоурънс упрекна целокупното население на мрежата, че е взело присъединяване в „ груповото ѝ виртуално обезчестяване “, когато това се случи на нея. Други просто подценяват сходни произшествия или намират сили да се пошегуват с тях.

Когато това се случи на Скарлет, тя адресира обстановката единствено един път – с едвам загатната усмивка и напълно сериозните думи „ Знам от кои ъгли наподобявам най-добре “, след което продължи да прави хитови филми. Истината е, че няма ъгъл, от който Скарлет Йохансон да не наподобява добре.

 Скарлет Йохансон Getty/Gulliver
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР