Години наред зимнината е запазена марка на много българи. През

...
Години наред зимнината е запазена марка на много българи. През
Коментари Харесай

Около 150 лв. излиза зимнината тази година

Години наред зимнината е запазена марка на доста българи. През септември нормално е времето, когато се вършат домашни лютеници, туршии и други за зимата. В магазините към този момент има огромно многообразие на такива артикули, до както се казва- няма по-вкусно от домашното.
Lupa.bg пресметна, че обичайна зимнина за приблизително количество от 15 буркана излиза сред 130 и 150 лв. според от продуктите. В това число влизат домашна лютеница, кисели краставички, туршия, печени чушки и консервирани домати. В тази цифра не влиза токът. Като прибавим и него, крайната цена за зимнина излиза в действителност солена.
Тази година цените на продуктите за зимнина са много по-високи и надлежно зимнината излиза по-скъпо. Оранжерийните домати към този момент костват 1.72 лв. на едро, като нарастването е със 7.5 на 100 за седмица. Преди година те са коствали 1.53 -1.60 лв. за кг.
Още по-драстично е повишаването на аления пипер - другата съществена суровина за лютеницата, през последната година. В момента на тържищата и борсите в страната зеленчукът се търгува против 1.87 лв. за кг, до момента в който година по-рано цената на едро е била 1.31 лв. за кг.
Олиото също е с близо 30 на 100 по-скъпо по отношение на средата на септември 2020 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР