Години наред войната в Сирия беше обект на разнородни лъжи

...
Години наред войната в Сирия беше обект на разнородни лъжи
Коментари Харесай

Големите лъжи за Сирия - как се създаде умереният джихад

Години наред войната в Сирия беше обект на разнородни неистини и операции. Това е много постоянно събитие, когато са намесени  огромните геополитически играчи. Близкият изток стана сцена на разпределянето на доста значими запаси, което напълно естествено провокира и сериозна осведомителна война.
Ако би трябвало да погледнем по-задълбочено по тематиката за Близкия Изток и процесите, които доведоха до редица войни и унищожени страни, би трябвало да се върнем още в интервала на започването на така наречен Арабска пролет и даже преди този момент. Темата е извънредно сериозна и всеобхватна и по-подробно за нея ще пиша в идващ материал.
В сегашния материал ще се спра най-вече на главните клевети, които се разпростряха по време на осведомителната война и по какъв начин сякаш дребни партенки се трансфораха в опорни точки на марионетни държавни управления и международни организации.
В предходни свои материали към този момент показах за част от въпросните неистини и операции, като се стартира с със случая на дребния Омран - детето, снимано от " Белите каски " в Алепо и чиито фотоси обиколиха първите страници на всички международни медии, с цел да се окаже след това, че Омран е бил употребен, даже не е лекуван, а единствено сниман, а родителите му поддържат " режима " на Асад.
В светлината на турската атака в Сирия, маските започнаха да падат все по-бързо и очевидно. Най-чудовищната неистина касаеше представянето от мейнстрийм медиите на искрено джихадистки организации като " умерена съпротива " . В обзора на войната  в Сирия за 2018 година съм показал в конкретика кои са въпросните терористични организации, за директната връзка и заместничество сред Хаят Тахрир ал Шам и сирийския клон на Ал Кайда - Ал Нусра, както и за ясната поддръжка на редица страни измежду които Саудитска Арабия, Катар, Турция и Съединени американски щати към радикалните ислямисти.
Сподели с твоите другари
На този стадий наподобява се оказах добър оракул за началото на края на тази ужасяваща война. Преди да се стигне до съглашението сред кюрдите и Асад, пристигна и признанието от западните медии, че терористичните организации, които небрежно се включиха в интервенцията против кюрдите, в действителност са " екстремисти " и " турски проксита ".
Истината обаче е, че този факт беше доста добре прочут за европейските и американски " анализатори ", които обаче демонстрираха очевиден двоен стандарт. Когато клетките на радикалните организации придвижиха тероризма в Европа, те бяха окачествявани като " ужасни терористи ", само че на територията на Сирия си оставаха " умерени опозиционери ". Независимо, че " умерено " поставяха деца в кафези и горяха живи хора.

Продължаваме с комфортното премълчаване на други значими обстоятелства за " умерените " джихадисти. Показателно е облеклото на дамите в следените от салафитските групи територии. Те са напълно покрити с никаби , тъй като следват ученията на саудитския ислям, а не обичайния за Сирия ислям от школата на ханафите. Дори кореспондетките на разнообразни медии бяха принудени да се покрият в региона на Идлеб, Латакия и останалите " умерени " райони. Защо ли?
Системно бяха премълчавани и други шокиращи " детайлности ", като да вземем за пример по какъв начин деца са подготвяни за самоубийствени атентати.

Една от най-грозните и стратегически значими операции беше обвиняването за потребление на химическо оръжие от сирийската войска в Дума - регион, следен от джихадисткото формирование Джайш ал Ислам. В несъгласие с изказванията за химическа офанзива, в освободения град Дума се организира многоброен проправителствен протест. Въпреки това последваха военни удари против Сирия, подкрепени от Германия и Турция, както и от Европейски Съюз в лицето на Доналд Туск. Доказателства за невропаралитични сътрудници не бяха открити - само изказвания за потребление на хлор.

" Мълчанието на агнетата " беше оглушително обаче при намирането на химически субстанции в територия, следена от " умерените бунтовници ". Режимът на Башар Асад откри 24 тона химически отровни субстанции. Явно и това не се оказа задоволително съществено доказателство за западните елити, като нямаше сериозен напън дали това е истина или неистина. Мълчаха и българските им глашатаи, директно или индиректно свързвани с всякакви фондации и НПО-та с " нежни имена ".
" Тъй върви светът! Лъжа и иго на тая пуста земя цари! ". Това написа великият български стихотворец и бунтовник Христо Ботев в своята " Борба ". И знаете ли, двете неща нормално са неразривно свързани. Не бъдете плебеи на неистини, замаскирани като подправена загрижености зад които надничат сенките и очертанията на геополитически и финансови ползи. Истината не е въпрос на позиция. Фалшивият транспорт на народна власт роди доста по-страшни чудовища от светските диктатури в Близкия Изток.
За разлика от раздирания от вътрешни спорове Ирак да вземем за пример, Сирия устоя на лъжите, външната интервенция и нищетата. Заради лицемерието на демократичните елити, Европа беше изправена пред сериозна мигрантска рецесия. Дори и в този миг, тя остава главен коз в ръцете на един различен деспот - турският водач Реджеп Ердоган, който продължава да подлага Европа на шантаж. Това е цената на премълчаните истини, а за продажните елити - въпрос на чисти сметки. Зад булото на подправената угриженост стои грозната истина - за основателите на " умерения джихад ", изгубените човешки животи са единствено статистика!
Автор: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР