Години наред, небанковите финансови институции обслужват пазара на микрокредитирането. Това

...
Години наред, небанковите финансови институции обслужват пазара на микрокредитирането. Това
Коментари Харесай

Банките започват да конкурират бързите кредити

 Години наред, небанковите финансови институции обслужват пазара на микрокредитирането. Това е сегмент, който се характеризира с заеми до 3.000 лева Като междинната сума заемана от потребителите е 700лв. за период от 30 дни.

До скоро, този бранш не бе до там забавен на обичайните банки, само че откакто бързите заеми се постановиха на пазара като незаменима част от финансовия бранш наподобява, че банките премислят тази ниша. Все повече банки стартират да оферират заеми за по-малки суми с по-къси периоди на погасяване. Как тази нова наклонност ще се отрази на пазара на бързото кредитиране към момента не е ясно.

Небанковите финансови институции не престават да имат занижени условия за кандидатстване и утвърждение на заемите, които оферират. Гъвкавите условия, безлихвените първи заеми, стратегиите за лоялни клиенти поддържат интереса в бранша на небанковото финансиране. Не е за подценяване и фактора, че кандисването за бързи заеми се възприема като по-анонимен метод за финансиране, при непредвидена потребност от пари.

От предходната година, небанковите финансови институции започнаха да развиват и пазара на небанковите кредитни карти. Според изследване на GFK, всяка десета кредитна карта в България е небанкова. Една от аргументите за известността на тези карти са отстъпките, които небанковите заемодатели оферират. Например кредитна карта от Бяла Карта дава непрекъснати отстъпки в разнообразни магазини, аптеки, заведения за хранене, застрахователни сдружения, даже и организации за екскурзии.

Конкуренцията сред банките и небанковите финансови институции ще продължава да пораства и през идната година. Добрата вест за потребителите е, че в опити да привлекат повече клиенти, изискванията на кредите се чака да стават все по-благоприятни. Специалните предложения и стратегиите за лоялни клиенти ще стават все по-често срещани. Въпреки привлекателните предложения, преди кандидатстване за заем не забравяте да сравните изискванията на разнообразни заемодатели на пазара и да прочетете деликатно контракта, който Ви се предлага.  Рекламна обява РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар Трябва да се регистрирате, с цел да коментирате тази публикация. Ако към този момент имате регистрация влезте с вашите e-mail и ключова дума.

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА  Новини от през днешния ден [2] Новини от през вчерашния ден [59] « Ноември 2019 година » пон вто сря чтв пет съб нед
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР