Години наред не е имало системност при управлението и контрола

...
Години наред не е имало системност при управлението и контрола
Коментари Харесай

Ананиев: До две седмици ще е готов с доклад за финансовото състояние на държавните болници


Години наред не е имало методичност при ръководството и контрола на огромна част от държавните сдружения. Показателен образец за това е регионалната болница в Ловеч, установи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на разширена среща за положението на лечебното заведение.

Пред депутати от всички политически сили от района, представители на общините-съакционери в лечебното заведение и съвета на шефовете на болничното заведение министър Ананиев уточни, че до две седмици екипът му ще е подготвен с подробен и обстоен разбор за финансовото положение на лечебните заведения с над 50% държавна благосъстоятелност. „ Вече сме преполовили работата по отчета и ще предложа дълготрайни и работещи решения за действието на държавните лечебни заведения “, уточни Ананиев.

В момента Министерство на здравеопазването работи предпочитано в тази посока, оповестиха от ведомството. Ежемесечното гасене на пожари посредством повдигане на запори, обезпечаване на дарения, отчасти погашение на трудови хонорари и сходни краткосрочни ограничения не е резистентен метод за решение на проблемите в болничния бранш, уточни още министърът по време на срещата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР