Години наред да работиш усилено една от най-тежките професии в

...
Години наред да работиш усилено една от най-тежките професии в
Коментари Харесай

Миньорът, баща на 30 деца, който за една нощ се превърна в милионер

Години наред да работиш интензивно една от най-тежките специалности в света, а най-после целият труд да ти се отблагодари, като те направи милионер единствено в границите на една нощ. Това звучи като необикновен сюжет, само че той е реалност за танзаниеца Саниниу Лайзер.

Само за няколко часа дългогодишният миньор съумял да завоюва 7,7 милиарда танзанийски шилинга или 3,4 милиона $ откакто продал два огромни скъпоценни камъка. Всъщност това са най-големите, които до момента са били откривани до момента, твърди CNBC, базирайки се на редица интернационалните източници.

Според информация на BBC единият от тях тежи 9,2 кг, а другият - 5,8 кг. Лайзер е съумял да ги открие през предходната седмица и ги е продал по време на търг в сряда.
 Снимка 485435
Източник:

Така единствено за една нощ той се трансформира не просто в милионер, само че и в медийна звезда. Това, което се знае за миньора, е че той е татко на 30 деца. С парите миньорът желае да построи търговски център и учебно заведение за децата в региона Симанджиро, в който той живее със фамилията си.

" Искам да построя учебно заведение наоколо до дома ми. Там има доста небогати хора, които не могат да си разрешат да изпратят децата си да се учат ", споделя той пред медии.

" Аз не съм просветен, само че желая нещата да се правят професионално. Така че бих желал моите деца да бъдат квалифицирани ", прибавя Саниниу Лайзер.

Независимо от това, че през днешния ден към този момент е милионер, той не счита да трансформира всекидневието си и признава, че ще продължи да се грижи за стадото си от 2000 крави.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР