Години наред българското правителство отделя милиарди за здравеопазване. Над 8%

...
Години наред българското правителство отделя милиарди за здравеопазване. Над 8%
Коментари Харесай

Борисов: Българското правителство години наред отделя милиарди за здравеопазване

Години наред българското държавно управление отделя милиарди за опазване на здравето. Над 8% от Брутният вътрешен продукт. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов, който взе участие в откриването на 29-ия Конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия.

 © БГНЕС
Инвестирахме доста в обучение, подготовка, стипендии на млади учени, в сграден фонд и съоръжение, което може да се съревновава с най-хубавите в света, сподели Борисов.

Той съобщи, че България разполага с здравната техника на международно равнище. За наслада машините има и кой да ги ръководи, уточни министър председателят.

Благодарение на вашия професионализъм, освен че оцеляват хората в този заплашителен камшик, тези болести, само че и оптимално бързо ги връщате в тяхната фамилна среда, а и на работа, което е извънредно значимо да продължаваме да държим високия растеж на Брутният вътрешен продукт, който създава България, обърна се още министър председателят към медиците.

Той употребява случая още един път да насочи и приветствие във връзка днешния празник – Съединението на България. На тази дата сме потвърдили на великите сили, че българският народ може да се сплоти и самичък да взема решение своята орис, уточни министър председателят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР