Годината започва оптимистично за търговците на нови автомобили в страните

...
Годината започва оптимистично за търговците на нови автомобили в страните
Коментари Харесай

Силен старт на автомобилните продажби в Европа

Годината стартира оптимистично за търговците на нови коли в страните от Европейски Съюз, като през януари те са съумели да продадат със 7.1% повече коли от същия интервал на предходната година, сочат данните на Асоциацията на производителите на коли в Европа, публикувани през днешния ден. В страните от съюза са купени над 1.25 млн. леки коли, като единствено на пет пазара има спад в търсенето.

От основните страни, където се купуват най-вече коли, продажбите понижават единствено във Англия (-6.3%). В същото време в Испания растежът е над 20 на 100, а в Германия близо 12%. Търговците в Италия и Франция регистрират по-скромни резултати - повишение на продажбите надлежно с 3.4 и 2.5%.

Ръст от съвсем 37% в България

България продължава да е измежду страните от Европейски Съюз с максимален растеж на търсенето - 36.8%. През първият месец на годината у нас са купени 2465 нови коли.

По индикатора растеж, България е на пета позиция измежду обхванатите от статистиката страни от съюза, изпреварена от Румъния (+66.4%), Словакия (+48.8%), Унгария (+38.5%) и Гърция (+37.5%).

По отношение на най-предпочитаните марки на Стария континент няма изненади. Лидер продължава да е " Фолксваген ", следван от " Форд " и " Пежо ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР