Годината тъкмо започна, най-добрата диета на годината вече е определена-

...
Годината тъкмо започна, най-добрата диета на годината вече е определена-
Коментари Харесай

Можете ли да пиете вино, докато спазвате Средиземноморската диета?

Годината таман стартира, най-хубавата диета на годината към този момент е определена- Средиземноморската диета. С изгоди за здравето, вариращи от подкрепяне на отслабването до по-дълъг живот, понижаване на риска от сърдечни болести и повишение на здравето на мозъка, не е чудно, че този известен метод на хранене получава доста похвали.

Средиземноморската диета се основава на обичайния метод на хранене в средиземноморските страни и е най-вече на растителна основа с доста зеленчуци, плодове, здравословни мазнини (главно от маслини и зехтин), ядки, семена, пълнозърнести храни, бобови растения и риба. Червеното месо е лимитирано, а захарите и рафинираните храни, както и нишестените храни е добре да се заобикалят.

Има едно доста хубаво нещо в Средиземноморската диета, което е потребно за сърцето и може да ви помогне да намалите напрежението: вино. По-специално- алено вино.

Идеята на тази диета е да се храним по метода, по който се хранят хората в средиземноморските храни, а те употребяват алено вино. Червеното вино има повече изгоди за здравето, с помощта на концентрацията на антиоксидант ресвератрол. Препоръчително е да пиете не повече от една чаша алено вино дневно за дами и две за мъже.

Естествено, не би трябвало да пиете вино всеки ден. Прекалено огромното количество алкохол може да аргументи инфектиране и да забави процеса на намаляване. Също по този начин, в случай че сте жена, която се пробва да забременее, добре е да забравите за виното.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР