Годината на войната очаквано се оказа тежка за украинската икономика.

...
Годината на войната очаквано се оказа тежка за украинската икономика.
Коментари Харесай

Цените в Украйна по-ниски отколкото у нас, въпреки скока им заради войната


Годината на войната предстоящо се оказа тежка за украинската стопанска система. Тя се срина с 30% след началото на съветската инвазия. Срив, който усещат всички украинци. Някои споделят че повишаването е 15%, а други че всичко е поскъпнало 4-5 пъти.

Сравняваме цените с тези в България. Един самун коства 26 гривни за половин кг, което е малко повече от един български лев. Цените на главните хранителни артикули в страната, където се води война, са доста по-ниски в сравнение с в мирна България, макар скока от последната година. Литър олио се продава за към 3,20 лева, а 900 мл. прясно мляко - за сред 1.80 и 2.10 лева

Финансовите усложнения в резултат на войната постоянно остават на втори проект. Даша идва в Киев от Днипро, с цел да изпрати приятеля си Женя, който се е записал за доброволец в полк " Азов ". „ Разбира се, че се тормозя, само че и доста се гордея с него. Нашите хора са на фрона и водят война за нас. Така би трябвало да бъде “, споделя Даша. А Женя си спомня първия ден на войната. „ Бях в Днипро и се приготвях да отпътува за сесията си в университета. Излязох на открито, чух сирените и незабавно потеглих към банката, с цел да изтегля парите си, както направиха доста хора “, споделя той.

Днес Киев наподобява радикално друго, в сравнение с преди една година. Хората не се опасяват и споделят, че успеха безспорно ще пристигна.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР