Годината е 2019-а, в света се е върнала чумата, повече

...
Годината е 2019-а, в света се е върнала чумата, повече
Коментари Харесай

100 гр. Средновековие, моля—че патриотизмът почнà да ме пуска

Годината е 2019-а, в света се е върнала чумата, повече от половината италианци към този момент не считат, че расизмът е неприятно нещо, а първото съвещание на Общинските препоръки у нас започва с попове…

Иначе сме секуларна страна, де. Но ситуацията е: рѝпни, калинке, да тропнем, за здраве и благодат попът ще пее, а всичкото патрЕот в костюм (Патриот е - душа дава/за просвета, за свобода;/но не свойта душа, братя,/а душата на народа!) си подпечатва безконечното доверие на народа, че е превъзходен човек, който работи и мисли единствено за нас (че по какъв начин другояче – по какъв начин ще ни лъжат пред попа, че нали Дедо Боже гледа…).

Честно казано: нещо почва да ми писва да виждам средновековните физиономии на хора, които считат (или най-малко до скоро смятаха) науката за зложелател, проповядват прекомерно постоянно против човешките права, подстрекават към фанатизъм, отхвърлят достиженията на науката… на всяко едно публично събитие – от Общински съвет, та чак до (о, сладка подигравка!) откриването на съвременни лаборатории.

Освен това – да ги виждам един до друг с комсомолци, които доскоро обясняваха, че религията е опиат за масите. Айде стига! Такъв микс не може да измисли и Кустурица.

Секуларна страна, уважаеми фенове, значи световна страна. Светска страна значи такава, в която не е нужно попът или аятолахът да е на всяка гозба мерудия. И… айде стига към този момент с комсомолското православие, че взе да става жалко.

***

Светът неизбежно се движи на талази, а не в безусловно права линия. Има спадове и възходи. Има напредък, има и декаданс. Честотата обаче…

Скоростта стартира да става стремглава. Не знам до каква степен можем към момента да ѝ смогваме. Една и съща неточност, през вековете, е била повтаряна, несъмнено – цялостна заблуда е това, че историята ни учи на някакви уроци, които остават научени вечно. Пфф…!

Но най-малко честотата на повтарянето на тъпотиите е била по-малка. Днес обаче…

Хората неглижираха науката и тези най-елементарни (човек би предположил, че са някак „ вродени “ към този момент, само че не би…) знания по отношение на предпазването, имунизациите, предварителните защити, лековете, чистотата на заобикалящата те среда, знанието, че би трябвало да си миеш ръцете и така нататък

Но пък хората, вместо това, споделиха, че Земята е плоска, имунизациите са нещо неприятно, върнаха на напред във времето заболявания, като морбили, да вземем за пример, а в Китай към този момент си имат чума. Черната гибел.

Прекрасно…

Черната гибел порази китайци

Тази болест обаче има и интелектуален еквивалент и той се назовава „ расизъм “.

Изследване в Италия сочи, че повече от половината италианци считат расизмът за не чак толкоз огромен проблем, даже го оправдават, а 10% даже считат, че (!!!) расизмът е постоянно оневинен.

Италия, уважаеми фенове – този в миналото по този начин правилен другар на Хитлер. Цикличност, какво да се прави? Повтарят се нещата. Но по-бързо от предстоящото. Националистите по света, в Европа, Brexit, нацистите по стадионите, в този момент и това.

Фирмата, направила изследването – SWG, прави такова всяка година. За пръв път от доста време се следи подобен скок в броя на тези, които не виждат нищо ужасно в деянията на експанзия по отношение на хора, тъй като са от друга раса (само по този симптом, да!), нарушаващи обикновени човешки права.

Човек би предположил, че би трябвало да минат най-малко 100 години преди да се върне тази тъпота, само че не би…

Всичко това ни навежда на мисълта, че темповете на развиването ни дефинират скоростта на връщане към неприятните хрумвания. Ако в миналото е трябвало да минат 100-200 години, с цел да се върне обществото към тях, то през днешния ден виждаме по какъв начин едни и същи хора повтарят личните си неточности от младостта или от времето на родителите си.

Е, очевидно скоростта на еволюцията ни е директно обвързвана със скоростта на „ забравянето “ и желанието да „ повторим “… сиреч – връщането към държанието на дете със сатър в ръце.

Оказа се, че инструментите на свободата могат да бъдат употребявани от враговете ѝ против самата нея. Свободата на словото позволи на наглите крайнодесни, нацисти, фашисти, елементарни национал-популисти и всякаква сган, да приказват, каквото си желаят и да всяват ненавист. Когато някой им каже, че всяват ненавист и работят против свободата, те скачат против него и се оплакват, че им нарушават свободата. Иронично, а?

Именно тази отровна среда спомогна да се ускори скоростта на „ забравянето “ и желанието за „ повторение “ на проблематичните епизоди от историята.

Интернет и речта на омразата

Знаете ли какво значи „ интернет на нещата “? Най-общо казано този термин разказва управлението на предмети посредством интернет – било то да включите климатика си вкъщи през телефона си, до момента в който сте в офиса, било то да следите придвижването на слънчевите си панели на покрива, било – да включите фурната, до момента в който сте на работа. Схващате концепцията.

Хората, които сеят ненавист употребяват интернет по същия метод, единствено че НЕЩАТА в тази ситуация сте вие. Те ви управляват по сходен метод. Оказва се, че тълпата е учудващо дружелюбна към омразата. Просто си им харесва да имат „ отговорен “, „ зложелател “, „ цел “ и така нататък

Което иде да ни покаже, че хората не са напреднали духовно и интелектуално доста от времето на първобитните. Оставиш ли ги без контрол задоволително дълго или (по-лошото) под нездравословно въздействие – доста бързо се трансформират в примати с нуклеарна бомба.

Глобалното стопляне ражда нуклеарен Апокалипсис?

Просто имаме една голяма навалица примитиви със скъпи телефони и високотехнологични играчки. Еволюцията на нещата изпреварва еволюцията на хората многократно. Поне.

В разбора на SWG се споделя, че не би трябвало да отсъждаме, че всички тези италианци са станали расисти, а, че просто има повече приемливост към расизма, „ разпределяне “ във връзка с расизма.

Стават по-малко „ осъждащи “ и по-„ приемащи “.

По-забравящи, с други думи.

Самите италианци са жертва на расизъм дълги години в Съединени американски щати, само че това е напълно друга тематика. Споменах го просто, с цел да оцените иронията.

След като имаме фактор 1.) Естественият ход на нещата и забравянето; и фактор 2.) Умишленото наливане на ненавист към свободата (използвайки инструментите на свободата), нещата някак естествено си идват „ на място “ – движим се към повтарянето на тъпотиите от преди по-малко от 80 години с цялостна мощ.

Днес всеки може да каже всичко за всеки когато и да е, без съвсем никакви последствия. По подигравка, последствията идват, в случай че приказваш против тези, които сеят ненавист – те най-ревностно наблюдават за правата си, до момента в който потъпкват правата на другите.

Всеки през днешния ден има компютър, научил се е да написа на клавиатура и всеки към този момент е публицист, който лее отзиви към света. Както и всеки, който има камера на тъпия си телефон, към този момент е фотограф.

Оказа се, че колкото повече еволюция на нещата и технологиите имаме, толкоз повече се връщаме към Средновековието. Било то духовно, било в знанията си. Оставихме се да разчитаме на група умни хора, които са толкоз умни, че ни вършат телефоните, компютрите, колите, часовниците, умните къщи, всичко, а ние сме се оставили в ръцете им, като мъртвец на удавник, носещ се през реката – ползвайки спътниците, с цел да напишем в интернет, че Земята е плоска, имунизациите докарват заболявания, новите лаборатории и общинските препоръки имат потребност от попове, с цел да тръгнат.

И най-смешното е, че по този начин се оставихме НЕЩАТА да ни изпреварят, че ние даже не знаем по какъв начин действат. Ти знаеш ли по какъв начин тъкмо работи телефонът ти или компютърът ти и за какво можеш да четеш това, което четеш сега? Мхм—и аз по този начин си помислих. Знаеш ли най-малко какво се съдържа в храната ти? Как се движат колите? Откъде идва електричеството?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР