Годината е 2017. Тъкмо са отминали предсрочните парламентарни изброи. Първите

...
Годината е 2017. Тъкмо са отминали предсрочните парламентарни изброи. Първите
Коментари Харесай

Я ДА ВИДИМ КОИ ОТ БСП СА ЗА КОАЛИЦИЯ С ГЕРБ! И ЗАЩО СА ОТ НАЙ-БЛИЗКОТО ОБКРЪЖЕНИЕ НА НИНОВА!

Годината е 2017. Тъкмо са отминали предварителните парламентарни изброи. Първите „ извоювани избори “, които Българска социалистическа партия под ръковдството на Корнелия Нинова – загуби.

Буквално на идващия ден се събира Изпълнителното бюро, което би трябвало да проучва и даде оценка, както и план-програма за бъдещето.

Българска социалистическа партия е изгубила изборите, само че е спечелила съвсем двойна поддръжка и излъчва – 80 депутата в 43 Народно събрание.

На това съвещание на най-тясното управление на Българска социалистическа партия стои един единствен въпрос – „ ЗА “ или „ ПРОТИВ “ за огромна коалиция с ГЕРБ.

И бюрото на К.Н. гласоподава по този начин: четирима (4) са изрично „ Против “, петима (5) са „ ЗА “ огромната коалиция. Останалите мълчат. Мълчи и самата Корнелия Нинова.

„ ЗА “ влизането незабавно във властта дружно с ГЕРБ са Кирил Добрев, Драгомир Стойнев, Бриго Аспарухов, Стефан Данаилов и Г.Гергов.

До края на съвещанието на бюрото Драгомир Стойнев преразглежда позицията си на „ срещу “. Остават четирима. Корнелия Н. мълчи.

Това приказва стенограмата.

От тези четирима – тримата остават в най-близкото управление на К.Нинова, единият (Гергов) е отлъчен.

В общественото пространство излиза единствено неговото име, като съподвижник на Борисов и компания. Останалите са спестени. И по този начин, до ден сегашен са членове на изпълнителното бюро на К.Нинова.

****

Следва Народно събрание на Българска социалистическа партия (пленум), на който председателката става и гневно пази позицията си за безапелационна съпротива на властта. За медиите се икономисва мнението на водещи политически фигури, през днешния ден нарочени за „ врагове с парийни билети “, които също са изрично срещу колаборацията с Борисов. И, които в действителност пазят главно тезата за изключителната опозиционност на Българска социалистическа партия към кабинета на Борисов 3. Независимо от всичко.

За медиите и бесепарите се икономисва и обстоятелството, че политиката за никаква коалиция – “ при никакви условия “, в действителност е наложена от предходния ръководител на Българска социалистическа партия – Михаил Миков, и в действителност за К.Н. е единствено продължение.

Спестяват се и се притулват съществени обстоятелства. Например, че пръв М.Миков отхвърля на Борисов да бъде ръководител на 42 парламент. Изтъква се единствено заслугата на отхвърли на К.Нинова, коята е втора в редицата на ръководителите на Българска социалистическа партия с сходна покана.

**

И, стартира една вътрешно-партийна сеч, която се прави и по медиите. Истерията на битката с „ врага с патиен билет “ получава своето кресчендо на заседане на 49 конгрес на Българска социалистическа партия, където – девет индивида са посочени с пръст и персонално от председателката, като врагове.

По-късно те стават – петдесет…. и най-после съвсем половината партия.

*****

Междувременно под управлението на К.Нинова и К.Добрев партията губи позорно два национални избора.

**

Т.е. – колкото повече се множат „ враговете “ на К.Нинова в партията, толкоз повече се губи и всякаква вяра, че мутренската власт на Борисов в миналото ще бъде низвергната.

***

#КОЙ печели от председателството на Нинова? Очевидно, единствено Б.Борисов!

Албена Шавел
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР