Годината е 1942, а жената, държаща заплашително огледало над главата

...
Годината е 1942, а жената, държаща заплашително огледало над главата
Коментари Харесай

1942: Три ченгета и една жена в драма на живот и смърт

Годината е 1942, а дамата, държаща заплашително огледало над главата си – госпожа Една Егбърт. Фотограф запечатва момента, в който госпожата се бори за гибелта си, до момента в който служителите на реда се борят за живота ѝ.

Да, тя безусловно се бори за това да почине, отблъсквайки служителите на реда, които се пробват да ѝ попречат да скочи от втория етаж на постройката, в която живее на улица „ Dean Street “, №497 в Ню Йорк.

Какво кара госпожа Егбърт толкоз обезверено да желае да почине?

През миналата година синът ѝ се дами, причислява се към армията и повече не се свързва със своята майка. Като всяка майка, обичаща детето си, Една живее в ежедневни терзания, че нещо неприятно се е случило със сина ѝ.

Един ден през 1942 година тя взема решение да постави завършек на тъгите си. Качва се на перваза на прозореца и оповестява: „ Ще скоча! “.

Ако се чудите по какъв начин проектът ѝ да се самоубие, скачайки от втория етаж на постройката, е щял да проработи – под прозореца е имало ограда със заострени върхове.

Бързо пред постройката се събират очевидци

И до момента в който чиновниците на реда опъват мрежа под прозореца, един служител на реда приказва с обезверената жена в опит да я разубеди или най-малко да я забави.

Когато двамата служители на реда Ед Мърфи и Джордж Мундей се пробват да издърпат госпожа Егбърт назад в постройката, тя стартира да размахва огледало против главите им. Мъжете обаче съумяват да я заловен за ръцете и да я накарат да седне на ръба, след което я избутват в мрежата под прозореца.

Тълпата се разотива, а Една е закарана в болница “Bellevue “, където да бъде следена.

„ Три ченгета и една жена в битка на живот и гибел “

е истинското заглавие на фотографията във вестниците.

Текстът към един от материалите гласи:

„ Ню Йорк – четири от петте основни герои в днешната драман а живот и гибел (19 март), разиграла се на сцената на жилищна постройка в Бруклин. Г-жа Една Егбърт, 50 година, е показана по какъв начин стои на перваза на прозореца на жилището си на втория етаж, до момента в който трима служители на реда се пробват да я разубедят. Неуспявайки, служителите на реда я бутат от перваза в огромна мрежа под прозореца. Петият воин в драмата е първият служител на реда на мястото, който възпира госпожа Егбърт цели 25 минути, преди мрежата да бъде опъната “.

Според разнообразни документи дамата е била на възраст сред 42 и 44 година, а не на 50, както пишат медиите по това време. Съпругът ѝ е бил на 64, а синът им на 20 година

Какво се случва по-нататък с живота на госпожа Егбърт и нейния наследник остава загадка.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram!

Вижте фотоси, които описват истории, в нашата изложба в две елементи:
Първа част
Втора част

Четете още:

"Чакай ме, баща " - един покъртителен момент от войната

Една изстрадала детска ръка и срамът на фотографа

Историята на голия картечар от Втората международна война

Всички живи и мъртви хора на една фотография, без един астронавт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР