Година след зверска катастрофа, в която загинаха четирима футболисти на

...
Година след зверска катастрофа, в която загинаха четирима футболисти на
Коментари Харесай

Експертиза бави разследването за гибелта на четиримата футболисти на Павликени

Година след зверска злополука, в която починаха четирима футболисти на ОФК " Павликени ", следствието за отговорните за случая към момента не е завършило. Причината - не е подготвена предоставената от Окръжната прокуратура във Велико Търново сложна автотехническа експертиза от 3 движимости лица.

" Тя би трябвало да обясни механизма на настъпване на ПТП, скоростта и други Без да се произнесат специалистите, няма по какъв начин да приключим следствието ", изясни наблюдаващият прокурор Катерина Лещакова. Тя добави, че казусът с експертизите се отнася за всички каузи за произшествия. Автоекспертите във Велико Търново били малко и все възрастни хора, които не смогвали.

Зверска злополука стана в нощта против 13 септември м.г. на основния път Русе-Плевен на разклона за свищовското село Овча могила. След среднощ на съдбовния 13-ти септември 36-годишният Димитър Кушев - капитан и играещ помощник-треньор на ОФК " Павликени " и съотборниците му Георги Вълчев - Машинката /40 г./, Генчо Стефанов /38 г./ и Ивелин Ивов /19 г./ се прибирали от мач за Купата на Аматьорската футболна лига с беемвето на най-младия - Ивелин. На разклона за

Горна Студена автомобилът не спрял на знак " стоп " и излязъл на основния път Русе-Плевен. Последвал свиреп конфликт с връхлитащ тир. От удара колата изхвърчала на 50 метра от мястото. Наложило се пожарникари да режат намачканите ламарини на помляното БМВ, с цел да извадят телата. Един от пасажерите към момента дишал, само че умрял на път за плевенската болница.

След кървавия случай се заприказва за недобра сигнализация и видимост на кръстовището палач, на което в последните 12 месеца се случиха още няколко тежки пътни произшествия. За да обезпечат безконфликтно прекосяване от АПИ готвят план за нова организация на придвижването.

Годишнината от гибелта на футболистите ще бъде маркирана в Павликени на 13 септември, когато на стадион " Ганчо Панов " ще бъде открита паметна плоча. Детски футболен шампионат в памет на Димитър Кушев пък проведоха в родното му село Поликраище. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР