Година след въвеждането на еврото цените в магазините ще бъдат

...
Година след въвеждането на еврото цените в магазините ще бъдат
Коментари Харесай

Цяла година след въвеждане на еврото ще можем да пазаруваме и в левове

Година след въвеждането на еврото цените в магазините ще бъдат в левове и в евро. Това заяви служебният финансов министър Асен Василев. За въвеждане на еврото у нас е заложен показателен период - януари 2024 година

" Ако прахуляк за пране е коствал 5 лв., той отново ще коства толкоз, само че в евро. Това ще бъде отразено в тези две цени “, разясни Василев.

Министърът сподели, че пет месеца преди тази дата цените също ще бъдат в двете валути, с цел да се избегне изкуственото им завишаване.

Двете валути ще са в редом обращение един месец, а шест месеца обмяната на лев в евро ще бъде безвъзмездна.

" Двойно послание в комерсиалните вериги е един месец и повода за това е, че в случай че го създадем за шест месеца, ще би трябвало да се води двойно счетоводство от безусловно всички, като се стартира от баничарниците и така нататък, което ще бъде лудница и за Национална агенция за приходите и за баничарниците ", изясни министърът.

Той разяснява и въпроса за повишението на корпоративния налог. По думите му може да бъде призната 15-процентова ставка за мултинационалните компании, само че тя няма да се отнася за българските компании.

Инициативата на Г-7 се отнася за непознати компании с оборот над 750 млн. евро, при които най-малко 25% от активността им е у нас. В момента това се отнася за по-малко от 10 компании, изясни Василев. Текстовете ще влязат в действие най-рано след няколко години, когато има мнения и наставления на Европейската комисия.

По думите му няма български компании, които да попадат в този обсег.

Това са цялостни нелепости, целенасочени неистини, сподели той за изказванието, че налог облага ще бъде вдигнат неведнъж.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР