Година след успешната си премиера пред варненска публика, съвременният танцов

...
Година след успешната си премиера пред варненска публика, съвременният танцов
Коментари Харесай

Танцовият спектакъл “Послания” се завръща на варненска сцена


Година след сполучливата си премиера пред варненска аудитория, актуалният танцов театър “Послания ” на Варна Денс Театър ще бъде още веднъж показан на сцената на държавна такса “Стоян Бъчваров ”. На 11-ти февруари (неделя) от 19:00ч. публиката още веднъж ще бъде отведена на танцово странствуване, въодушевено от творчеството на известния варненски стихотворец Никола Илиев (1946 – 2002) – създател, белязал с почерка си поетичното завещание на морската столица и ръководител на Сдружение на писателите – Варна от 1997 година до 2001 година



Вълната и индивида си наподобяват

в пространството от раждане до напреднала възраст.

Отблъскват се и след това се притеглят.

Понякога даже с идентична гняв.

– “ Вътрешно море ” 2001

Послания ” е прочувствен театър, който с танц, лирика и музика стига до фена, разказвайки му за следата, която оставяме след себе си.

На сцената феновете ще видят танцови актьори с богат театрален опит, изпълнявали основни функции във водещи театри в страната, измежду които: Зорница Петрова, Милен Петров, Никол Недева, Николай Дойчев, Тиаго Виктор Сантана, Аделина Калинова и други. Режисурата е дело на Карина Илиева и Силвия Христова от Варна Денс Театър.



Билети могат да се закупят на касата на Държавна опера – Варна, в epaygo.bg, офис мрежата на EasyPay и Grabo. Спектакълът се реализира с финансовата поддръжка на Министерство на културата и със съдействието на Фонд “Култура ” на Община Варна.

—-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Варна Денс Театър е професионална културна организация в областта на актуалния танц, създаваща лични произведения за сцена и различни пространства, организираща просветителни събития с фокус танц и продуцираща фестивал “Танцови направления ” от 2018 година насам. Организацията се стреми да среща необятната аудитория с изкуството на актуалния танц, като в това време дава благоприятни условия за професионална изява на надарени актьори.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР