Година след трагедията в Хитрино потърпевшите все още чакат пари

...
Година след трагедията в Хитрино потърпевшите все още чакат пари
Коментари Харесай

От кого се страхуват хората в Хитрино

Година след нещастието в Хитрино пострадалите към момента чакат пари за ремонт на къщите си, а дворовете им наподобяват на строителни площадки.

За възобновяване на Хитрино бяха отпуснати 5 милиона лв. през общественото министерство и още над 2 милиона лв. дарения, посредством БЧК. Никой от потърпевшите обаче не смее да се оплаче. Екип на NOVA потегля по пътя на документите и разпоредбите за харченето на парите.

Разследване на Генка Шикерова в Темата на NOVA демонстрира по какъв начин са разпределени помощите за потърпевшите хора. По какъв аршин са определени тези, на които са раздавани пари и употребяват ли се даренията като инструмент за надзор над хората. Разследването разкрива още дали има двойно финансиране за един и същи ремонт и за какво на потърпевшите не са раздадени копия от договорите за помощи.

“Парите за Хитрино се трансфораха не в средство за разрешаване на проблем, а в инструмент на надзор и влияние”, разяснява журналистът на NOVA Генка Шикерова.

За страха, че за друго мнение можеш да бъдеш осъден, за зависимостта и за живота през зимата в Хитрино не в къщи, а на строителни площадки – следствие на Генка Шикерова в Темата на NOVA, тази неделя, в 19.20 ч., незабавно след централните вести.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР