Година след смъртта му Стефан Данаилов ще стъпи“ отново на

...
Година след смъртта му Стефан Данаилов ще стъпи“ отново на
Коментари Харесай

Стефан Данаилов възкръсва на сцената на Народния театър

Година след гибелта му Стефан Данаилов ще „ стъпи “ още веднъж на сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ с помощта на актуалните достижения на техниката. Мастера ще се завърне пред публиката като холограмен облик. Това разкри пред ПИК продуцентът на постановката “Актрисата “ Кирил Кирилов.
Както е известно, последната театрална изява на Данаилов бе точно в „ Актрисата “, с която той обиколи страната в последните си месеци живот и се сбогува със своята вярна аудитория.
Плановете на екипа са постановката с холограмния облик на Ламбо да бъде реалност за края на ноември, когато ще се навърши една година от кончината му. Обичаният артист си отиде на 27 ноември на 76-годишна възраст след тежко боледуване. „ Ако всичко е наред поради коронавирусната конюнктура, концепцията ни е „ Актрисата “ да бъде още веднъж на сцена в дните, когато се навършва една година, откогато загубихме Стефан. Последното му предпочитание беше постановката да продължи да се играе и след неговата гибел. След доста мислене по какъв начин да създадем това, взехме решение, че няма кой да го замести. Няма дубльор, който може да го замести. Затова измислихме разновидността с холограмата “, описа Кирилов пред ПИК. Първото зрелище с холограмния Ламбо ще бъде в Народния спектакъл, а по-късно, в случай че ситуацията го разрешава, „ Актрисата “ още веднъж ще тръгне на турне из страната. „ За да могат да я видят всички тези, които не съумяха да я гледат с действителния Стефан Данаилов предходната година. Имаме и предложения от чужбина “, посочи още Кирил Кирилов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР