Година след ремонта на ремонта има нужда от трети ремонт

...
Година след ремонта на ремонта има нужда от трети ремонт
Коментари Харесай

Проблемите с Ларгото били заради проектантска грешка

Година след ремонта на ремонта има потребност от трети ремонт на Ларгото в София , оповестява bTV. Според жителите повода са некачествените материали.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че паветата на Ларгото се разрушават и прекосяването по тях е рисково за хората. Това е следващият проблем с плана - единствено седмица след формалното разкриване на оборудването през 2016 година Ларгото протече. Дни по-късно пък се напукаха и стъклата му.

От Столичната община признаха, че недостатъци фактически има. Процедурата по отстраняването им обаче била комплицирана.

Зам.-кметът на София доктор Тодор Чобанов уточни, че планът е бил стихотворец за стопанисване предходната есен, като още в първите месеци е бил направен лист с установените проблеми.
 Година след ремонта на ремонта има потребност от трети ремонт на Ларгото в София
Година след ремонта на ремонта има потребност от трети ремонт на Ларгото в София

Гаранцията на обекта е 10 години

Нашите екипи считат, че има сериозна проектантска неточност - козирката на купола, която влиза в близките пространства, не е замислена добре, съобщи той.

Според Чобанов компанията реализатор евентуално е изпълнила плануваното от проектанта . То обаче явно се е оказало неуместно за тази зона.

Той съобщи, че Министерството на културата би трябвало да подреди на проектантите да измислят ново решение за това пространство.

Управителят на компанията реализатор инж. Росен Колелиев призна, че фактически има проблем, и то освен с проектирането, само че и с метода на поддръжка на оборудването.

По негови думи компанията е открила казуса още при построяването на обекта. По закон обаче трябвало да изпълнят предоставения план. Чобанов отвърна, че е било в ъзможно още при строителството да се алармира за казуса, тъй че планът да се промени.
 След теча и стъклата на Ларгото се напукаха
След теча и стъклата на Ларгото се напукаха

Куполът на „ Антична Сердика ” е развален месец след откриването
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР