Година след показните арести на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

...
Година след показните арести на Десислава Иванчева и Биляна Петрова
Коментари Харесай

Финални пледоарии по делото "Иванчева"

Година след показните арести на Десислава Иванчева и Биляна Петрова делото за корупционната спекулация в столичната община " Младост " е на финала си на първа правосъдна инстанция.

Заради задължения на бранителите в процеса съдията от Специализирания углавен съд Иво Хинов насрочи невиждано заключителните пледоарии на страните за днешния почивен ден, съобщи БНР.

Задържането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова беше несъмнено като невиждано поради големия рушвет от половин милион евро, пожелан от двете с посредничеството на третия участник в корупционната скица - някогашният областен кмет на " Младост " Петко Дюлгеров от строителния бизнесмен Александър Ваклин.

И до през днешния ден се помни с няколкочасовото блокиране на централно столично кръстовище, с броенето с часове на белязаните пари - време, през което Иванчева и Петрова стояха с белезници и без достъп до тоалетна, с цел да наблюдават персонално процесуално-следствените дейности. Това беше спестено на Дюлгеров.

Срещу задържане в страни, дискретно, проверяващите получиха самопризнанията му, от които обаче той оня ден се отхвърли. Тримата подсъдими прекараха близо 8 месеца под стража, а килиите на Иванчева и Петрова станаха публично притежание. След пледоариите през днешния ден до дни се чака и присъдата на арбитър Иво Хинов. Тя обаче няма да е дефинитивна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР