Година, след като загуби битката за седалище на Европейската агенция

...
Година, след като загуби битката за седалище на Европейската агенция
Коментари Харесай

София изгуби надпреварата за седалище на Европейския орган по труда

Година, откакто загуби борбата за седалище на Европейската организация по медикаментите, България беше надвита от Словакия в конкуренцията за Европейския орган по труда, оповестиха от Съвета на Европейски Съюз.

Словашката столица Братислава получи 15 от 28 вероятни гласа и по този начин изрично победи съперниците си София (България), Никозия (Кипър) и Рига (Латвия).

По-рано Европейска комисия направи разбор на всяка от кандидатурите на база географски баланс, най-ранна дата за започване на работа на новата локация, досегаемост, съществуване на съответни образователни заведения за децата на чиновниците и задоволително положителни благоприятни условия за труд, медицински и обществени грижи за членовете на фамилиите им.

Европейският орган по труда оказва помощ на страните членки да ползват европейското право в областта на трудовата подвижност и координацията в областта на обществената сигурност. Освен това службата дава информация на физически лица и на компании за опциите за работа зад граница в границите на Европейски Съюз. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР