Година, след като държавата отпусна 300 хиляди лева за ремонт,

...
Година, след като държавата отпусна 300 хиляди лева за ремонт,
Коментари Харесай

Мемориалният комплекс ”Христо Ботев” е в лошо състояние дори след ремонт

Година, откакто страната отпусна 300 хиляди лв. за ремонт, мемориалният комплекс " Христо Ботев " в Калофер още веднъж не е в положително положение. Има разместени гранитни плочи и проблеми с осветлението на паметника. Кметът на града изпрати писмо до премиера, с искане да бъде осъществена инспекция.

Кметът на града уточни, че още в средата на предходната година е уведомил община Карлово за проблемите, които са зародили след ремонта на комплекса. По думите му обаче до този миг нито от общината, която е осъществила публичната поръчка, нито от компанията реализатор са подхванати нужните ограничения за премахване на нередностите.

Освен че осветлението на паметника е незадоволително, има стълбове, които се клатят, а на тях са сложени осветителни тела. Почти на всички места фугите сред стъпалата са разрушени. От общината показаха, че осветлението на паметника е изпълнено според утвърден план, а с изключение на заложените стъпала за ремонт и възобновяване, не е било планувано фугиране в плана и изпълнителя го е направил в допълнение и безплатно. Становището на общината е, че множеството от поставените проблеми не са заради фалшив ремонт, а поради недобра употреба на оборудванията в комплекса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР