Година след изборите, които качиха на власт Доналд Тръмп, демократите

...
Година след изборите, които качиха на власт Доналд Тръмп, демократите
Коментари Харесай

Година след победата на Тръмп, демократите печелят важни местни избори

Година след изборите, които качиха на власт Доналд Тръмп, демократите отвоюваха властта на локални избори във Вирджиния и Ню Джърси и съумяха да наберат поддръжка в в миналото републикански настроени общности, оповестява в. " Ню Йорк таймс ".

Най-големият триумф бе изборът на Ралф Нортам за губернатор на Вирджиния. Нортам изпревари с близо 9 процентни пункта подкрепяния от Тръмп Ед Гилеспи с гласовете на либерали и умерени от щата, който отхвърли президента и през 2016 година Разликата в поддръжката за двамата претенденти е най-голямата от десетилетия.

Демократите завоюваха две други щатски изборни длъжности във Вирджиния и усилиха властта си в локалния конгрес; взеха и оспорвано кметско място в Ню Хемпшър. А демократът Филип Мърфи измести републиканеца Крис Кристи от губернаторската служба в Ню Джърси.

И във Вирджиния, и в Ню Джърси, Тръмп не се появи, с цел да поддържа акциите на републиканските претенденти. Той е първият президент, който прави това, от 2001 година, когато Джордж У. Буш анулира плануваните си обиколки поради офанзивите на 11 септември. Оттогава във Вирджиния е имало пет вота за губернатор, четири от които извоювани от демократи. Тръмп побърза да упрекна Ед Гилеспи за загубата, обявявайки в " Туитър ", че републиканецът " не одобри нито мен, нито концепциите ми ".

Победата на Нортам е значима за демократите, които понесоха тежък потрес поради загубата на президентските избори. 58-годишен деец и педиатричен невролог, той се оказа по-привлекателен за гласоподавателите от Гилеспи, който идва от корпоративния свят. Подкрепата за Нортам бе обезпечена и от положителното завещание на други демократи от Вирджиния – губернатор Тери Макълиф, сенаторите Тим Кейн и Марк Уорнър.

В Ню Джърси демократите също имаха преднина през цялото време. Техният претендент Филип Мърфи бе някогашен дипломат в Германия, а акцията му се основаваше на битката против Тръмп и Кристи, който е противоречива фигура в щата.

Догодина Съединени американски щати ще проведат и основни национални избори - всички 435 места в Камарата на представителите и 33 от 100-те в Сената ще бъдат обект на вота. Сега републиканците управляват и двете камари на Конгреса.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (590)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР