Година по-късно Етър си взе поука след загубения бараж за

...
Година по-късно Етър си взе поука след загубения бараж за
Коментари Харесай

Луканов: Искам да остана в Етър

Година по-късно Етър си взе поука след изгубения бараж за елита от Ботев Враца и се върна в Първа лига. По мотив триумфа " Тема Спорт " направи малко изявление със старши треньора Емануел Луканов.

Г-н Луканов, честита промоция на Етър за елита. Получихте прекрасен подарък за рождения си ден (б.р. - на 25 май стана на 48 години)...

- Подаръкът ми го направи Янтра Габрово, Вили Вуцов, като победиха Спортист в Своге същия ден, благодаря им (смее се). Получи се съвършено. Нямам по какъв начин да не сме удовлетворени от този триумф - върнахме Етър където му е мястото, в елита. Радвам се, че си свършихме работата предварително. С едно забележително неизменност от самото начало. Винаги бяхме първи, втори или трети с разлика от 9, 10 точки пред другите. Не сме излизали от тройката. Беше въпрос на време да да осъществим задачата.

Значи това неизменност е била поуката, която Етър си е извадил от предишния сезон, когато загуби баража за елита от Ботев Враца?

- Да, въпреки че имаше и нови играчи, които добавихме. Най-важното е, че този път нямаше разпределяне. Математиката още не ни даваше промоция, само че ние продължихме да натискаме. Крумовград имаше интервал от осем мача единствено с една победа, само че все пак влязоха и те. Миналата година за промоция беше по-оспорвано. До последния миг не се знаеше. Сега е по този начин в зоната на изпадащите.

Какво следва от тук насетне за вас и за тима?

- Чакаме. Аз нямам подписан нов контракт. Почти всички сме с договори до 15 юни, приказвам и за болшинството от футболистите.

Има ли някакви първи проблясъци за смяна на това?

- За играчите не знам. Като треньор на Етър мога да приказвам единствено за тази една година, в която бях отпред. За идната... не мога.

Значи не може да говорите за бъдещето на Етър?

- Не, бъдещето на Етър е ясно - то е в елита. Вече с какви реализатори и с кой диригент е напълно друго. Няма я тази сигурност. По-конкретни диалози не е имало.

Вашето предпочитание какво е?

- Моето предпочитание е ясно - желая да остана в Етър и да се подобрят във всяко едно естество нещата. И като клуба, и като конструкция и спортно-технически. Но концепцията да работиш единствено, едвам работиш не ме устройва, както доста сътрудници го вършат това. Кметът на града (б.р. - Даниел Панов) и президентът на клуба (б.р. - Деян Куздов) желаеха още юни предходната година по един или различен метод тимът да влезе в елита. Значи, щом ти искаш нещо сходно си си направил сметката за по-късно, че можеш да се оправиш, да откликнеш на критериите за Първа лига. И то приказваме за някакво приблизително равнище. Затова естествено са нужни финансии. Не може да седнеш в ресторант за 500 лв. и искаш да се нахраниш с 10 лв.. Не е единствено стадиона да дава отговор. Имаш доста други процеси. Ние няма къде да упражняваме. Нямаме естествен терен за подготовка. Ходим в едно село на 3 км от Велико Търново - Леденик и се молим да завали, с цел да е хубаво игрището. Благодарение на " Спортни парцели " и техният шеф Петко Павлов, който малко или доста се грижи той да е окосен и валиран.

Оптимист ли сте за нещата в Етър?

- Разбира се, ние сме боляри и не се предаваме.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР