Година и половина Тракия не се поддържа и тя е

...
Година и половина Тракия не се поддържа и тя е
Коментари Харесай

Борисов към Петков: Вкарай закон за 100% газ, различен от руския, и ще ти дам 60 депутати

Година и половина " Тракия " не се поддържа и тя е рискова за вашето здраве. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас. Той продължава с обичайна си обиколка и срещите си през почивните дни с членове и симпатизанти на партията. Днес е в морския град, където бе посрещнат от кмета Димитър Николов.

ГЕРБ няма да употребяват втория мандат за сформиране на държавно управление, а ще го върнат несбъднат на президента Румен Радев. Няма и да вземат участие в договаряния за съставянето на кабинет с третия мандат, а желаят предварителни избори. Преди това обаче би трябвало да бъде признат за 100% прилагане на природен газ, друг от съветския.

Според Борисов съгласие сред партиите за нова коалиция е допустимо едвам след предварителни избори.

" За третия мандат няма с кой да се договаря. Ние имаме решение с Българска социалистическа партия да не преговаряме. Христо Иванов сподели, че ще си търси други другари. Той сподели, че ще сяда на една маса с Политическа партия и Има Такъв Народ. А за похлупак на всичко Кирил Петков му заби на Христо Иванов за меките ръчички. А ние сме необятно скроени хора като огромна партия - едни са с по-меки ръчички, други с по-твърди. Щях да изкажа съболезнования на президента Румен Радев, само че той ми аргументи доста вреди и в този момент животът му ще го върне със служебното държавно управление. Аз с моя опит да оправям тези вреди не се ангажирам ", отговори Борисов на въпрос дали би подкрепил държавно управление, основано с третия мандат.

" Последен анонс към Петков през медиите - внеси проектозакон за 100% диверсифициран газ и ще получиш 60 депутата и по този начин служебното държавно управление няма да може да върне съветския газ. Приемаме го и тогава ще се разпусне Народното събрание, с цел да няма връщане към " Газпром ", добави незабавно по-късно водачът на ГЕРБ.

Трябва да успокоим народа след избори и да минем през тежките времена. Ще съумея да убедя партията, че това е вярната политика, съобщи още Бойко Борисов.

" В последните дни излезе АДФИ, която е подчинена на вицепремиера Асен Василев и тя не откри никакви нередности при договорите за строителство на " Хемус ", изчете той информации от медиите от петък. " Една година рашковщината шестваше и лъжата против нас бе съществена вест ", добави водачът на ГЕРБ. И изиска от медиите в залата отчетът на АДФИ да е първа вест по новините тази вечер.

" Знаете ли за какво няма да има държавно управление? Защото опитвахте да обяснявате по какъв начин някакви положителни хора пробват да ни спасят. Никакво държавно управление ", съобщи Борисов.

Той напомни 2021 година, когато на 6 август е трябвало да се утвърди държавно управление на Има Такъв Народ. Тогава поради поддръжка от ГЕРБ се стигна до парадокса партията, която предлага държавно управление да не влезе в зала, напомни той.

Вчера Кирил Петков отиде да направи едно бутафорно разкриване на газова връзка. Тя при нашето ръководство бе повече от половината построена, само че не е подготвена още. Поне месеци още няма да е построена, продължи с рецензиите си Борисов. Той атакува премиера в оставка, че е беглец.

" Те знаят какво са създали, те знаят за цялостния си неуспех и знаят, че би трябвало бързо да избягат ", съобщи Борисов. И даде образец с прекрояването " в последния миг на Закона за хазарта от Асен Василев ".

" Остана им опорката, че видите ли, в случай че те ръководят, купища закони за битката с корупцията ще бъдат гласувани. А единственото, което направиха, е да избутат Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ. За 7 месеца имат импортирани 3 законопроекта, от които единствено един е признат от ръководещата коалиция. 7 месеца, а тези момчета са от година и половина министри, Бойко Рашков е от година и половина минисътр. И се оказва, че при всяка проблематична обстановка има забъркани служители на реда.

Ами хванатият длъжностен министър " с доста пара в багажника " на Околовръстното... Откъде го чух ли? - Докато се возех от Банкя в трамвая. Ама няма кой да попита. Макар че с " парапета " стана доста обществено ".

" Как един публицист не попита - абе, вие като толкоз доста наподобявате на тези особи, вие ли сте? Обаче това за медиите е табу ", пошегува се Борисов. " Няма въпрос обаче. Борис Джонсън го питат, мене ме питат, тях обаче не ".

" И тук обаче към този момент е моментът да ви кажа какво би трябвало да създадем. Скъсаха проектокабинета, върнаха мандата и бегаха. Защото той към този момент може да каже фразата, че " оттук насетне служебното държавно управление носи напълно отговорността ". Естествено, че в такава политическа обстановка ние към този момент няма да си хабим името... ", съобщи Борисов.

" Най-тежкият въпрос за това държавно управление беше за избор на началник на Българска народна банка. Помогнахме им. После - войната в Украйна - помогнахме им. След това бяха аматьорски изгонените съветски дипломати. Въпреки всичко, ние отново ги подкрепихме... Щяхме да ги подкрепим и за други неща. Бюджетът, с помощта на нас, в сряда, кметовете малко да се ухилен - готвят няколкостотин милиона предизборно - да дадат на хората да си закърпят дупките ", означи още той.

Въпреки всичко, ние отново ги подкрепихме, с цел да могат Българска социалистическа партия да излязат чисти. Щяхме да ги подкрепим и за държавно управление. Все трима депутати щях да намеря”, разяснява водачът на ГЕРБ.

„ Нека малко да се смирят. Вярно, отново се канят да вършат измами с машините. Да се надяваме, че този път ще сме по-бдителни”, продължи той.

" Ние се обръщаме към гласоподавателите на другите партии. На нашия парламент написа: " Съединението прави силата ". Тук се обръщам към българските мюсюлмани да им честитим Курбан байрам. Да си честват по родните места, да си създадат курбана, да са живи и здрави!

Единствените, които имат право кой какъв е, е българският гласоподавател. Вярно, отново се готвят да вършат машинация с машините, само че да се надяваме този път всички да са по-бдителни ", съобщи Бойко Борисов.

" Ще ги победим най-малко с 8%, с цел да не могат машините да повлияят на вота ", безапелационен бе той.

" И да успокоим народа - реваншизъм няма да има като спечелим изборите ", съобщи водачът на ГЕРБ.

" Вие представяте ли си, първите офанзиви преди година против мен и ГЕРБ бяха чудовищни! " Лошите " от ГЕРБ по какъв начин подслушвали, по какъв начин съм " ядял хора ", " кайма "! Това звучи малко като във вица за мечката: " И какво стана след това? - Изяде ме "... После последваха противозаконните арести - и против мен, и против госпожа Арнаудова... Има две илюзии, които да бъдат разнищени - за корупцията в настоящето държавно управление - бензин и нафта, контрабандни канали. Тези хора са доста доближени до властта. И тя по всякакъв начин се старае да ги скрие. Така че, всичко зависи от нас - 8% от горната страна, машините не могат да ни ги вземат ", съобщи Бойко Борисов.

Срещата на Борисов симпатизантите на партията се организира в постройката на Операта в Бургас. Събитието откри кметът на града Димитър Николов и изброи постигнатото от ръководството на ГЕРБ.

Говорещите след него акцентираха неуспеха на Четворната коалиция, която с некомпетентността и бездействието си вкараха страната в невиждана икономическа и обществена рецесия.

Томислав Дончев съобщи на собствен ред: " Това момче, което беше в ръководството, трябваше да свърши доста неща. Той не свърши нищо. Резултатът е нищо. Не обаче това е най-големият проблем. Най-големият проблем е особената безочливост, с която той управляваше. Винаги му беше отговорен някой различен - интернационалното състояние, Бойко Борисов, войната в Украйна, институциите. А те са тест за работата на днешната власт. Ако нямаше закони, институции и хора, уверен съм, че държавното управление в оставка щеше да се оправя безусловно " необикновено ".

" Имаме една задача, която би трябвало да сложим преди всичко - да запълним пропуските, които разселят българското общество ", посочи той.

Бойко Борисов бе посрещнат с овации.

Лидерът на ГЕРБ стартира като прикани за минута безмълвие в памет на брутално убития някогашен министър председател на Япония Шиндзо Абе. Залата стана на крайници.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР