Година и половина след старта на Стани богат състезанието може

...
Година и половина след старта на Стани богат състезанието може
Коментари Харесай

Спират „Стани богат”?

Година и половина след старта на „ Стани богат ” надпреварата може и да няма нов сезон. Въпреки високия си рейтинг, шоуто за многознайковци, с водещ Михаил Билалов излизало прекомерно скъпо на Българска национална телевизия, научи HotArena.

Проблемът е разискван и на последното съвещание на регулатора по отношение на състезанието за нов началник на малкия екран. На срещата, на дълго и необятно е обсъждано финансовото положение на канала и разноските по поддръжка.

Отделената от държавния бюджет сума от 67 милиона лв. се чака да бъде усвоена още през ноември, а изненадващо максимален разход е очакван точно за „ Стани богат ”.

Въпреки че при рокадите, Михаил Билалов първоначално не съумя да завоюва феновете, след към месец съумя да се наложи и да измести от сърцата им Ники Кънчев.

„ Рейтингът на шоуто в действителност е доста висок, само че пазарния дял не е приоритет на Българска национална телевизия. Задачата на Българска национална телевизия е да основава медиен артикул, който да гради публичен интегритет, плурализъм, просвета, да дефинира гражданско съзнание.

Няма по какъв начин близо 8% от целия ни бюджет да отива за едно занимателно предаване ”, разясняват от Съвет за електронни медии.

Засега няма дефинитивно решение за събаряне на предаването, само че всичко сочи, че нещата вървят натам. И макар че това ще разочарова огромна част от почитателите, от екипа към този момент обмислят да го спрат.

И то без значение, че на никое място другаде в тв ефира няма сходно предаване, написа " България през днешния ден ".

„ Стани богат ” започва през 2001 година и се излъчва до 2014 година, с спирания, по Нова телевизия.

От медията първо стопират играта с обяснението, че тя няма да се излъчва всеки сезон, а по-късно поради невисок рейтинг.

Въпреки това шоуто се харесва на феновете и продължава да се радва на голям интерес.

Иначе, от старта си в Англия през 1998 година, шоуто се радва на международен триумф. Неслучайно Любен Дилов-син споделя за нея, че това е игра, за която се подготвяш цялостен живот.

А това образно бе показано от режисьора на кино лентата „ Беднякът милионер ” Дани Бойл.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР