Година и два месеца лишаване от свобода условно с 3

...
Година и два месеца лишаване от свобода условно с 3
Коментари Харесай

Година и два месеца условно получи крадецът, хванат с граждански арест |

Година и два месеца отнемане от независимост условно с 3 година изпитателен период получи В.К.А. за това, че на 24 юли се опита да открадне чантата на жена на оживената автобусна спирка на " Плиска " в столицата късно вечерта.

Случаят е любопитен с това, че крадецът , които се притекоха на помощ на дамата. Сред тях беше и бременна. Крадецът пробва да избяга с колело, само че шофиращ по локалното платно жител препречва пътя му, велосипедът се удря в колата, крадецът се претъркулва през покрива и побягва. Шофьорът на колата се втурва да го гони, други инцидентни минувачи му оказват помощ.

Малко по-късно крадецът е заловен и в последна сметка се случва нещо неизмеримо - цивилен арест. След минути идва и полицията и момчето е предадено на органите на реда.

На 27 юли Софийският областен съд (СРС) наложи непрекъсната мярка за неотклонение на В.К.А.

Крадецът бе притеглен към наказателна отговорност за лишаване на непозната движимост по член 198, ал.1 прочие 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателния кодекс. За това закононарушение се планува наказване от 3 до 10 година отнемане от независимост.

Наказателното произвеждане по преписката е завършило на 25 септември 2020 година със подписване на съглашение, което е довело до по-ниската присъда. Разноските по делото се поемат от подсъдимия, се вижда от делото.

От справката в Софийския областен съд излиза наяве, че В.К.А. е получил заповед по член 410 от Гражданско-процесуалния кодекс, който гласи, че " заявителят може да изиска издаване на заповед за осъществяване за предаването на движима движимост, която длъжникът е получил със обвързване да я върне ". Издаден е и изпълнителен лист.

Случаят се следеше от близко от OFFNews поради невижданата интервенция на елементарните жители към проявата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР