година е обнародван в Държавен вестник. Публикувани са и промените

...
година е обнародван в Държавен вестник. Публикувани са и промените
Коментари Харесай

Бюджет 2021 е публикуван в Държавен вестник

година е обнародван в „ Държавен вестник ”. Публикувани са и измененията в Закона за Данък добавена стойност, с което основните закони за финансовата рамка за следващата година към този момент са обнародвани.
Над 5,48 милиарда лв. чака хазната ни през 2021 година, както е заложено в обнародвания през днешния ден в " Държавен вестник " бюджет. Осигуряват се повече пари за редица сфери, най-големите от които са обществените действия, опазването на здравето и образованието, напомня БНР.
 Александър Симов: Управляващите одобриха зомби-бюджет, който е подправен Александър Симов: Управляващите одобриха зомби-бюджет, който е подправен
" Не може да обявиш единствено ограниченията по затварянето. Задължително тези ограничения би трябвало да вървят с пакета по социално-икономически ограничения ". Това...
Още през октомври, когато бе показан планът на документа, финансовият министър Кирил Ананиев го дефинира като „ антипандемичен ”, защото, в случай че изключим сериозните разходи за преодоляване на пандемията от Covid-19 и съпътстващата я икономическа рецесия, фискалната позиция на страната ни би била доста по-добра.
С Бюджет 2021 за трети път се актуализира и тазгодишната финансова рамка, чиито промени се постановиха поради пандемията от. И през 2020 година фискът ще приключи на минус.
Бюджетите на държавното публично обезпечаване и здравната каса бяха обнародвани предходната седмица, само че държавният бюджет се забави поради проблема с бързите заеми и ветото на президента Румен Радев върху двойното оскъпяване на главницата при просрочие.
Правната колизия към текстовете бе преодоляна, съгласно ръководещите от ГЕРБ и забавена във времето, съгласно опозицията от Българска социалистическа партия.
 Бюджет 2021 можел да се извършва от всяко държавно управление Бюджет 2021 можел да се извършва от всяко държавно управление
Бюджетът е разчетен по този начин, че да може да се извършва от всяко държавно управление, без значение от конфигурацията на политическите сили. Това за...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР