Годехок е съвременник на Одоакър (кн.І,19), според Павел Дякон... И

...
Годехок е съвременник на Одоакър (кн.І,19), според Павел Дякон... И
Коментари Харесай

Малцина Знаят Забранената История! Българин Е Бил Император На Римската Империя! Вижте Кой Е Всемогъщия Владетел!

Годехок е съвременник на Одоакър (кн.І,19), съгласно Павел Дякон...

И по този начин, на съображение на данните на Павел Дякон, ни излиза наяве, в случай че сме правилни в пресмятането на годините на лангобардските крале, че сведението за офанзивата на българите, които умъртвили първия лангобардски цар Агелмунд и отвлекли щерка му, засяга краят на ІV в. и съответствува с хунската надмощие над Европа, написа " Бургас нюз ". По това време лангобардите са сред Елба и междинния Дунав.

Одоакър е синът на хунският военачалник Едеко, дясната ръка на Атила. Майката на Одоакър е от немското племе скири, само че татко му е българин, какъвто е и Атила. Разбира се, някои може да оспорва, че и Атила не е българин. Но откакто всички съществени западни учени, като Бъри, Макуарт, Рънсиман, Вернадски, Артамонов, Мюсе и така нататък настояват, че ЕРНАК, ТРЕТИЯТ СИН НА АТИЛА И ИРНИК ОТ ИМЕННИКЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ, СА ЕДНА И СЪЩА ЛИЧНОСТ, тогава щом Ирник е от българският жанр Дуло, татко му от КОЙ РОД Е?



Одоакър е приет като „ римски наместник ” на западната империя от източния император Зенон (476-491) и е прочут като първия вандал римски император.

Бащите на Ромул и Одоакър, т.е. Орест и Едеко са хунски висши сановници и сътрапезници на Атила до 453 година, техните синове поредно стават римски императори...

През 447 година Атила побеждава Византия. В ранните месеци на 448 година хунският военачалник Едеко, бащата на бъдещия западно-римски император Одоакър (Томпсън, 1948), е в Константинопол с цел да получи сумата от 6000 фунта злато и да оформи контракта по примирието. Войските на Атила са изтеглени към този момент на север от Ниш, очевидно това е била част от първичната спогодба сред патриция Анатолий и Атила през 447 година, когато Византия моли за мир.

Едеко е в Константинопол, дружно с Орест, роден като римски жител и върховен хунски жрец. Последният е административен и юридически консултант на Атила и е пред подписване на брак с дъщерята на западно-римският комит и шеф на област в провинция Норик Ромул.

По подигравка на ориста синът на Орест, чието име е Ромул Августул, ще остане в историята като последният римлянин западно-римски император и ще ръководи Рим от 30 октомври 475 година до 4 ноември 476 година, когато Одоакър, сина на българина Едеко, ще победи при гр. Павия в Италия Орест и ще се възкачи на императорския престол на мястото на Ромул Августул.

След като военачалник Флавий Орест през 475 година изгонва последния законен император на Западната Римска империя Юлий Непот и издига своя наследник Ромул Августул за император, варварските помощни войски (федерати) с лидер Одоакър се разпалват и желаят земя в Италия, което Орест отхвърля.

Понеже съвсем няма регулярни западноримски войски и варварските федерати на Одоакър в действителност са единствената военна мощ в Италия, болшинството на наемниците избира на 22 август 476 година Одоакър за крал. Роден през 433 година и погубен на 15 март 493 година в Равена, Одоакър по изповедание е бил арианин /християнска еретическо разбиране, считащо Христосза нещо приблизително сред господ и чонек/.

В края на август 476 година Одоакър убива Орест, а малко по-късно и неговия брат. Същата година смъква от престола и Ромул Августул, като му дава обещание годишна парична прехрана. Одоакър оповестява в Константинопол, че Запада няма потребност от собствен август и се подчинява на единствения римски император, ръководещ на Изток. Обявява се за крал на Италия и след гибелта на Юлий Непот източноримския император Зенон го признава като самостоятелен шеф на Италия под източноримска отбрана.

Одоакър раздава земя или елементи от данъчните приходи на навлезлите германи (преди всичко херули, скири и тюринги), като резервира непокътнати римската правна и данъчна система, римското ръководство и Сената. Той сече монети.

През 477 година Одоакър завзема от вандалите Сицилия. През 481 година завоюва Далмация, през 488 година унищожава кралството на ругите в Норик. Неговият брат Хунулф преселва романското население от северните граници.

От 488 година Одоакър има стълкновения с настъпващите от Балканите остроготи, които биват подпомагани от Източната империя поради завоюването на Далмация. Одоакър скъсва контактите си с Константинопол и издига през 490 година своя наследник от Сунигилда Тела за цезар. Одоакър ще бъде наименуван от поколенията „ първият чужденец - император на Рим ”...
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР