Гняв обзе хиляди мексисанци, след като стана ясно, че 30-годишният

...
Гняв обзе хиляди мексисанци, след като стана ясно, че 30-годишният
Коментари Харесай

Полицаи пребиха до смърт млад мъж, защото не носел предпазна маска

Гняв обзе хиляди мексисанци, откакто стана ясно, че 30-годишният им съотечественик Джовани Лопес е бил пребит до гибел от полицейски чиновници, защото не е носил защитна маска на обществено място.

На 4-ти май Лопес е бил задържан наоколо до Гуадалахара и жестоко пъхнат в полицейски бус пред очите на очевидци. Униформените дали отговор, че арестуваният е оказал опозиция при задържането си, когато очевидец ги попитал за какво се отнасят толкоз грубо към него.

Когато роднините на Лопес отишли в локалния сектор, с цел да го освободят, там им било казано, че мъжът е бил откаран в болничното заведение в Гуадалахара. Пристигайки в болничното заведение, им било обявено, че младият мъж е мъртъв.

По-късно аутопсията разкрила, че арестуваният е имал патрон в ходилото на единия си крайник, а като причина за гибелта е посочена контузия в региона на главата.

Съседи на Лопес описаха пред медии, че задържането на хора, които не носят маски на публични места, е всекидневие – също като мъченията, насилието и превишаването на полицейските пълномощия в Мексико.

,,Джовани не умря, полицията го умъртви!'', скандират ядосано мексиканци по улиците, до момента в който доста от организациите за отбрана на човешките права упорстват за обективен развой против служителите на реда, лишили живота на Лопес, както по думите им бе сторено в тази ситуация със гибелта на Джордж Флойд, също умрял в следствие от полицейско принуждение.

Así se llevaron a Giovanni López, albañil de 30 años, los policías municipales de Ixtlahuacán en Jalisco por no portar cubrebocas. Lo golpearon hasta matarlo..el Estado de Terror y Persecución que instala el gobernador @EnriqueAlfaroR pic.twitter.com/BMRRSgkjhC
— Jorge Armando Rocha (@rochaperiodista) June 3, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР