Гневни хора се събраха снощи на протест в Чикаго и

...
Гневни хора се събраха снощи на протест в Чикаго и
Коментари Харесай

В Чикаго избухнаха протести, след като полицай застреля мъж в Саут сайд

Гневни хора се събраха нощес на митинг в Чикаго и някои от тях влязоха в конфликт с полицията, откакто служител на реда простреля мъж в квартала Саут сайд, съобщи Асошиейтед прес.

Четирима протестиращи са задържани и няколко служители на реда са леко ранени при конфликти, избухнали след случая, заяви началникът на патрулите в Чикаго Фред Уолър на конференция. Той добави, че събралите се след случая са станали нападателни, хвърляйки бутилки и скачайки по полицейски автомобил. Няколко патрулни автомобила са развалени, посочи той.

Говорителят на чикагската полиция Антъни Гулиелми заяви в Туитър, че мястото на случая е било разчистено. По-рано той съобщи, че случаят се е случил, когато патрулиращи в квартала служители на реда са пробвали да разпитат мъж, който е изглеждал въоръжен. При случая не са потърпевши служители на реда.

На мястото на стрелбата е намерено оръжие, добави представителят, само че не посочи, дали мъжът го е държал в ръка, когато е бил убит.

Простреляният е бил отведен в болница, където са го оповестили за мъртъв, добави Лари Мерит, представител на пожарната.

По-късно на мястото на стрелбата се стигна до конфликт сред скандиращи лозунги протестиращи и служители на реда с палки. Видеозаписи демонстрираха по какъв начин двете страни се блъскват и повален мъж, заобиколен от служителите на реда.

След рухването на мрака протестиращи продължиха да обикалят квартала, крещейки обиди по служителите на реда и замервайки ги с бутилки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР