Гневна тълпа от около 2000 души блокира кортежа на министъра

...
Гневна тълпа от около 2000 души блокира кортежа на министъра
Коментари Харесай

Гневна тълпа опита саморазправа с министъра на правосъдието в Малта

Гневна навалица от към 2000 души блокира кортежа на министъра на правораздаването на Малта, до момента в който се опитваше да напусне работното си място, написа Reuters.
С крясъци " мафия " и " смешник ", множеството наобиколи служебната кола на Оуен Боничи и не му разреши да си тръгне от постройката на Министерския съвет във Валета.
Протестът е поради новото развиване в следствието на убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, което накара протестиращите отново да изискат оставката на премиера Джоузеф Мускат.
По-рано денем прокуратурата разгласи, че е задържан известния предприемач Йорген Фенек. Той е един от най-известните хора в Малта и бил арестуван на борда на първокласната му яхта, по съмнения че е обвързван с поръчковото ликвидиране на Галиция.
Арестът пристигна ден откакто премиера Мускат предложи да пусне на независимост мъж, считан за медиатор при организирането на убийството, в случай че той даде годни за правосъден развой сведения за поръчителите на закононарушението.
Според медии, Йорген Фенек се е опитвал да избяга от Малта с яхтата, само че бил арестуван. Полицията има право да го държи в ареста 48 часа и би трябвало или да му предяви обвинявания, или да го освободи.
Дафне Каруана Галиция беше убита, откакто бомба избухна в колата ѝ, до момента в който беше в придвижване край столицата Валета през есента на 2017 година
Поръчковото ликвидиране шокира освен Малта, само че и цяла Европа, като редица водачи приканиха да бъде извършено подробно следствие и хванати поръчителите и причинителите.
Убийството на Галиция, която разследваше корупция по високите етажи на властта, породи подозрения за върховенството на закона в дребната островна страна, която е член на Европейския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР