Гневен пост в социалните мрежи написа финансистът Илия Лингорски по

...
Гневен пост в социалните мрежи написа финансистът Илия Лингорски по
Коментари Харесай

Финансистът Илия Лингорски скочи на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев

Гневен пост в обществените мрежи написа финансистът Илия Лингорски във връзка нападките и непрекъснатите поръчкови публикации за Българска банка за развиване. Напоследък бутиковите му медии още веднъж се активизираха, откакто стана ясно че Стоян Мавродиев оглави банката. Причината може би е, че от години наред Мавродиев бе един от дребното хора у нас, който не се поколеба да изкара на бял свят далаверите и кражбите на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев.

Ето написа в своя статус Лингорски:

Гледам някои хора и медийни групи, с искания да са последна инстанция по финанси, стопанска система, морал, живота, вселената и всичко, в този момент са подхванали много кафяво и ad hominem оферти за нов CEO на ББР. Познато и предстоящо. Жалкото е, че както за мнозина не е загадка, поради персоналните си пристрастия някои хулят освен него, освен смачкват престижа на Банката ни за развиване, само че опорочават и опошляват всяка опция за смислена обществена полемика и обмяна на хрумвания за бъдещето на една от най-важните държавни финансови институции. А такива хрумвания има и са позакъсняли.

Не съм имал опцията да познавам от близо или да работя със Стоян Мавродиев, нито бизнесът ми е имал общо с КФН по време на мандата му. Със сигурност и той, както всеки от нас има защо да бъде подложен на критика в работата си. И аз имам какво да напиша в сериозен, само че градивен звук по отношение на нерешените проблеми с бюрокрацията, постоянно бавните процедури по подготовката и одобряването на проспекти за излъчвания или друго в активността на КФН до в този момент. Но даже индиректен взор върху бранша и върху резултатите от прегледа на активите на пенсионните фондове и балансите на застрахователите, извършен СЛЕД като мандата на Мавродиев в КФН изтече, демонстрираха добра и положителна макро картина. Със сигурност доста по-добра от познатата ни в по-южната пък и в по-западната част на Европейски Съюз, където на доста места тези прегледи към момента не са минали и май не могат по този начин елементарно да минат. Да не приказваме, че КФН като финансов регулатор, не се ръководи еднолично от ръководителя си, а по обособените браншове отрасловите членове на Комисията са последната инстанция. Те също, дружно с ръководителя си, заслужават добра оценка за работата си през последните години, което бе изявено и от оценките на EIOPA по отношение на квалифицираните и извършените в извънредно за Европейски Съюз къс период прегледи на активите и балансите.

Понеже не съм и не ми е работа да съм юрист на господин Мавродиев, който няма потребността, тъй като е прочут и одобрен експерт с опит, само че тъй като съм привързан към ББР и бъдещето й, за което се хваля да имам вяра, че в предишното имах някаква роля и аз, да си го кажа в пряк текст - писна ми да чета единствено халтура и лични ругатни всякога, когато на някого не му харесва кого ще назначават някъде. Толкова ли нямаме фикция и потенциал да поговорим най-малко малко за хрумвания и работа?!

На бюрото на Премиера Сакс-Кобург-Гота на Дондуков 1, този потребен откъс от Елинор Рузвелт бе подложен извърнат по този начин, че да го четем седящите от другата страна на бюрото, когато отивахме да приказваме с него:

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР