Гневен гражданин взриви Фейсбук с разказа си за контрольорите в

...
Гневен гражданин взриви Фейсбук с разказа си за контрольорите в
Коментари Харесай

Гневен столичанин изригна срещу безкрайната наглост на контрольорите в градския транспорт: Защо за ромите може, а за нас не?!

Гневен жител взриви Facebook с описа си за контрольорите в столичния градски превоз и толерантното им отношение към ромите гратисчии. Мъжът в детайли споделя преживелица, на която е станал очевидец, до момента в който се вози в рейс 305. „ Потресен съм от наглостта на контрольорите. Надявам се да се вземат някакви ограничения, тъй като не може да претендираме за място измежду останалите европейски страни, а държавните ни чиновници да вършат каквото си желаят, безконтролно”, възмущава се той.

Публикуваме целия му коментар, без редакторска интервенция:

Потресен съм от българската наглост и безкрайна безочливост. Наскоро пътувах с една от градските автобусни линии, по-точно рейс 305 посока Централна гара. На спирка " Гара Подуяне " се качиха двама контрольори, а на предходната спирка се качиха различен двойка. На няколко седалки се бяха разположили две дами от ромски произход(циганки), дружно с едно дете, които очевидно не си бяха закупили билети. Тъй като нямаше трафик, първата двойка контрольори към момента ревизираха задната част на рейса, когато и втората двойка влезе в " акция " от идната спирка. Те се насочиха незабавно към ромите. Контрольорите бяха жена на към 60 години, а сътрудника й беше мъж на към 50. Мъжът, като по-строг, незабавно взе персоналните карти на ромите, които не обелваха нито дума. Започна да им написа данните (предполагам за някакъм протокол или акт), а дамата, омекнала пред слабото тяло на накуцващото момче, сподели: " Оставиги бе, виж, че детенцето колкото да върви, а и какво е слабичко. " Онемях.

Тъй като постоянно по едни и същи линии се въртят едни и същи контроли, към този момент бях попадал на този " екип ". НО предходния път погнаха младо момиче от България на възраст към 18 години, която не си беше закупила билет, сходно на ромите. Този път обаче, контрольорите написаха акт на момичето, казвайки й, че разпоредбите важат за всички. До в този момент ме е гняв, че не им подсетих тези думи, когато видяха ромките, че се возят даром. Потресен съм от наглостта на контрольорите. Надявам се да се вземат някакви ограничения, тъй като не може да претендираме за място измежду останалите европейски страни, а държавните ни чиновници да вършат каквото си желаят, безотговорно.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР