Гневен дядка от Бяла Слатина, отровил две от котките на

...
Гневен дядка от Бяла Слатина, отровил две от котките на
Коментари Харесай

Гневен дядка отрови котките на комшия с антифриз, изяли му рибата

Гневен дядка от Бяла Слатина, отровил две от котките на комшията си с антифриз, бе санкциониран с 1 000 лв., научи организация BulNews.
Делото против Г.Б. се гледа преди дни в районния съд в Бяла Слатина, където магистратите изрично отсякоха, че е показал свирепост към две от котките, благосъстоятелност на комшията му П.П.
От документите по делото излиза наяве, че дядото е отровил две от шестте котки на комшията си Петър Петров през октомври 2017 година. В началото на месеца Г.Б. бил оставил на масата в кухнята си пържена риба. Излязъл за малко на открито и като се върнал видял, че две от котките на съседа му ядат от рибата. Ядосан на животните, дядката незабавно скроил проект по какъв начин да им види сметката.
Сипал в една пластмасова паничка антифриз, който му бил останал от автомобила и вътре в него поставил части хранителни боклуци от месо. Сместа сложил до оградата на парцела си, на към половин метър от портата си и зачакал котките да дойдат. Малко по-късно двете животинки умряли и комшията му ги заровил в двора на парцела си.
След гибелта на котките си Петров видял в двора на Г.Б. паница със синя течност и късчета риба и кости в нея и незабавно подал сигнал в полицията в Бяла Слатина. Отзовалите се униформени създали оглед, иззели чинията и изровили двете умрели котки. На труповете на животните била направена токсико-химическа експертиза, от която станало ясно, че животните са отровени с антифриза от паничката.
Съдебно-ветеринарната експертиза пък посочила, че двете животни са умрели в страшни страдания.
При разпит на дядото той признал за стореното и съжалил за гибелта на котетата. За дейностите му магистратите го освободили от наказателна отговорност пенсионера и му наложили минималната планувана от закона санкция в размер на 1 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР