Гневът на гражданите е на площада. Гневът срещу мафиотското управление,

...
Гневът на гражданите е на площада. Гневът срещу мафиотското управление,
Коментари Харесай

Манолова: Долу ръцете от протеста, на която и да е политическа сила

Гневът на жителите е на площада. Гневът против мафиотското ръководство, против фасадната дeмокрация, против неналичието на правдивост, ниските приходи и несъответстващите ограничения на властта за рецесията с ковид. 

Това сподели в изявление за телевизия Евроком ръководителят на гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова.

" Борисов трансформира страната в трапеза и остави народа да бедства. За хората остават трохите. Това е очевидно и притеснително след здравната рецесия, тъй като икономическата рецесия ще е още по-страшна. 

Липсата на светлина в тунела, неналичието на поддръжка за хората и за дребните компании, които са гръбнакът на стопанската система. 

Борисов трансформира симпатизантите на ГЕРБ в жив щит и се опита да ги опълчи на другите жители. Този принцип разделяй и владей е доста присъщ за него. Тези хора не са като него – нямат кюлчета в чекмеджето, не спят с револвер до главата. Те също се чудят по какъв начин ще оцелеят. 
Битите и пребивани хора у дома нямат револвери. На кого са симпатизанти българските жители не трансформира техния статус ", сподели още тя.

От Изправи се.БГ излязоха с декларация, с която поддържат 4-те претенции на митинг а – оставка на Борисов , оставка на Гешев, Велико Народно заседание за нова Конституция и електронно отдалечено гласоподаване, само че имат още 8 претенции, които са тяхна идея.

" Предсрочни избори са неизбежни, само че те би трябвало да са почтени и гаранция за това е машинното гласоподаване. Лично пострадала съм и знам по какъв начин се крадат гласовете на хората. 

Ще настояваме за машинно, електронно и отдалечено гласоподаване. Регистър на гласоподавателите, което е записано в закона от 2013 година, само че ЦИК не извършва. Международни наблюдаващи, явен правилник в работата на социологическите организации ", разясни Манолова.

Протестите не са „ за “ или срещу един или различен политик. Протестите са против модела Борисов. Заедно с другите претенции в нашата декларация ние настояваме и за нова Конституция с преучредяване на трите управляващи, съществени промени във всяка една от тях, само че и гаранции за цивилен надзор, цивилен бордове в главните институции. 

Според нея Борисов се пробва да раздели митинг а, да насъска едни хора против други хора, обяснявайки, че имат партийни пристрастия към разнообразни елементи на политическия бранш, да ги опълчи по възраст, обществен статус, етнос, само че митинг ът е едно. 

" Там всички сме дружно – един народ, една Конституция, с едно знаме и Борисов не може да ни раздели ", сподели водачът на " Изправи се.БГ ". 

" Политиците, партийните водачи би трябвало да не оставят сянка на подозрение, че се пробват да го яхнат. 

Този митинг е достоверен цивилен протест, който се пробва да го яхне ще си счупи главата. Ние сме там от първия миг, само че досега и през разум не ми е минало да взема мегафона. Аз съм една от десетки хиляди български жители. 

" Долу ръцете от митинг а, на която и да е политическа мощ ", безапелационна е тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР